Levent Gültekin’den duaya nikah memuru engeline eleştiri - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Magazin

Levent Gültekin’den duaya nikah memuru engeline eleştiri

Levent Gültekin’den duaya nikah memuru engeline eleştiri
Yayınlama: 8 Mayıs 2024 Çarşamba - 6.301
A+
A-

Muhalif gazeteci Levent Gültekin İzmir Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılan nikah töreninden bir kişinin dua etmek istemesinin engellenmesini, seçim dönemi CHP'nin muhafazakar kesimin oylarını kazanmak için gösterdiği ikiyüzlü girişimlerden örnek vererek eleştirdi. Gültekin "Yani bu ikiyüzlülük, bu utanmazlık artık bizi ikrah ettirdi. Faşistlik bu. Cumhuriyeti koruduğunu zanneden bir gericiliktir." dedi.

İşte Gültekin'in o sözleri;

iğini söyledi. Dağ açıklamasında "Resmi dairede dua olmaz” diyenler seçim sürecinde “İşimiz gücümüz Türkiye” diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir” dedi.

CHP'NİN LAİKLİK DERDİ VARMIYMIŞ GERÇEKTEN?

CHP'nin laiklik diye bir derdi mi varmış ya da o hanımefendinin laiklik diye bir derdi var mıymış gerçekten CHP'de. CHP'nin laiklik diye bir derdi olsaydı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu makamına İmam çağırıp dua ettiğinde sesini çıkarırdı o hanımefendi. Acaba İmamoğlu'na bir cümle edebilmiş mi 'Sen makamına niye imam çağırıyorsun' diye. Balıkesir'de kur'an-ı Kerim gösterip onun üzerine yeminler ederek göreve başlayana sesini çıkarırdı ya da Çekmeköy'de zikir makit dağıtan, Esenyurt'ta Kur'an-ı Kerim dağıtan evlere... Bunlar laikliğe aykırı, oradaki sivil bir vatandaşın duası değil, oradaki sivil bir vatandaş tabii ki duasını yapabilir. Laikliği de bilmiyorlar. AK Parti için din ne kadar önemliyse laiklik de Cumhuriyet de CHP için o kadar önemli.

O KİŞİ 'HAÇ ÇIKARMAK İSTİYORUM' DESEYDİ

Şu kadar laikliği biliyor olsa, laikliği asıl istismar eder bir belediye başkanının makamına İmam çağırmasıdır. Sen nikah memurusun velev ki orada bir Hristiyan vatandaş olsun ve desin ki "Kardeşim ben resmi nikahımı kıydım ve bir Haç çıkarmak istiyorum" Sana ne sen mi dua ediyorsun senden mi dua istiyor devletten mi talep ediyor. "Ben resimi nikahım kıyılırken imam çağırdım imam dua edecek." Sana ne bundan 'kamusal alanmı da burada dua edilememiş'  Faşistlik bu. Cumhuriyeti koruduğunu zanneden bir gericiliktir. Cumhuriyeti koruyacaksan doğru düzgün inançla toplumun bağını ayarlayabileceğiniz bir laiklik anlayışı ortaya koymanız lazım.

"UTANMAZLIKLARI İKRAH ETTİRDİ"

Yani bu ikiyüzlülük, bu utanmazlık artık bizi ikrah ettirdi. Dediğim gibi ne laikliği biliyorlar ne Cumhuriyeti biliyorlar ne dini biliyorlar ne bu ülkenin değerlerine saygıyı biliyorlar ne bu ülkenin toplum kesimlerinin inancına kimliğine mezhebine saygı duymayı biliyorlar. Oradaki inceliği ayıramıyor, böyle bir dertleri yok. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024