Anadolu Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni gerçekleştirildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni gerçekleştirildi
Yayınlama: 10 Kasım 2022 Perşembe - 858
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84. yılında, Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen tören ile anıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktığı törene Anadolu Üniversitesi Senato ve Yönetim Kurulu üyeleri, akademisyen ve öğrenciler katılım gösterdi. Tören sonrasında Eskişehir Valiliği tarafından Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı’nda Prof. Dr. Burhan Sayılır tarafından “Bir Devlet Kurucu Olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Hayatı ve İlkeleri” başlıklı bir konferans verildi. Konferans programının öncesinde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı (ASO) tarafından şefliğini Öğr. Gör. Murat Göktaş’ın üstlendiği “Atatürk’ü Anma” dinletisi icra edildi.

Valilik tarafından düzenlenen konferans ve dinletiye Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Org. Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Hv. Plt. Tuğg. Kubilay Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Fatih Temizel, Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Ali Resül Usul, Genel Sekreter Prof. Dr. Selami Sezgin, Senato Üyeleri, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Sayılır: “Atatürk mücadeleci kişiliğiyle Türk milletini her cephede başarılı bir şekilde savundu

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Sayılır 10 Kasım münasebetiyle düzenlenen “Bir Devlet Kurucu Olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Hayatı ve İlkeleri” konulu konferansta Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ün hayatına yön veren olaylar ve kişilerden anekdotları katılımcılarla paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayattaki ilkelerine de değinen Prof. Dr. Sayılır, Atatürk’ün yeni bir devleti kurmasındaki mücadeleye değinerek şunları aktardı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını şekillendiren en önemli şeylerden birisi doğduğu çevre ve şartlardır. Bu şartlar, Atatürk’ün hayatının şekillenmesinde önemli yere sahiptir. Atatürk, mücadeleci kişiliğiyle Türk milletini her cephede başarılı bir şekilde savundu ve Cumhuriyeti ilan etti. Kendisini yaşamı boyunca inandığı ve savunduğu ilkelerle anmak bizler için de gurur kaynağıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.”

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024