Projeye Hibe Desteği - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Projeye Hibe Desteği

Projeye Hibe Desteği
Yayınlama: 8 Kasım 2022 Salı - 1.058
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde başvurusu yapılan TÜBİTAK 4008 "Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocukların Sosyal Becerilerinin Geliştirilmesinde Etkili Uygulamalar" başlıklı proje, çağrı kapsamında kabul edilen 42 başarılı proje arasına girerek hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde görev yapmakta olan Dr. Davut Atış'ın yürütücü,  Dr. Öğr. Üyesi Derya Genç Tosun, Dr. Fatma Avcı ve Belgin Sevgi İçyüz'ün uzmanlığını yaptığı projede Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nden birbirinden değerli akademisyenleri ve Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan alanında uzman öğretmenler katkı sunmuştur.

Proje kapsamında otizm sınıflarında görev yapan özel eğitim öğretmenlerine ve çocuğu otizm sınıflarında eğitim görmekte olan ebeveynlere 24-28/10/2022 tarihleri arasında 5 gün süren bir eğitim düzenlenmiştir.

Öğretmen ve ebeveynlerin eğitimleri ile otizm sınıflarında eğitim almakta olan çocukların bağımsız ve aktif yaşamı destekleyen fiziksel ve sosyal ortamlara katılımlarının kolaylaştırılmasının sağlanması hedeflenmiştir. Tamamlanan öğretmen ve ebeveyn eğitimi çalışmalarından sonra da katılımcı öğretmen ve ebeveynler ile iletişim ağı koparılmayarak sınıflarında/ev ortamında sürdürdükleri çalışmalara dair gözlemlerine ilişkin geri bildirim alınarak döngüsel ve gelişimsel bir süreç benimsenmesi planlanmaktadır.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024