Depremzede vatandaş ESKİ’ye sitem etti - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Depremzede vatandaş ESKİ’ye sitem etti

Depremzede vatandaş ESKİ’ye sitem etti
Yayınlama: 6 Şubat 2024 Salı - 5.857
A+
A-

Asrın felaketi 6 Şubat depreminin yıl dönümünde bugün bir çok kişi gibi Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu'da şehrimizde yaşayan depremzede vatandaşları ziyaret etti. 

Hatipoğlu'nun konuk olduğu depremzede aile kendilerine sokaktaki su borusunun tamiri ile ilgili olarak çıkarılan 1000 lira borç ile ilgili sitem de bulundu. 

Eskişehir'de daha önceden de bir çok vatandaşın başına gelen durumun depremzede bir vatandaşın da başına gelmiş olması Eskişehirliler adına herkesi üzdü. 

ESKİ tarafından vatandaşın evine kadar sorunsuz olarak ulaştırılması gereken suyun ulaşımı konusundaki aksaklıklarla ilgili olarak vatandaşlara fatura çıkarması tepki ile karşılanıyor. Daha önceden de benzer şikayetler medya grubumuza ulaşmış ve sorunun çözümü anlamında yetkililere vatandaşların seslerini duyurmuştuk. 

Benzer bir sorunda su sayaçlarında yaşanıyor. Sayaçlardaki arızalar giderilirken vatandaşlara yüksek faturalar çıkarılıyor ve tamir süresi aylarca sürebiliyor. 

Bunun dışında elektrek, doğalgaz, internet gibi vatandaşların kullandığı diğer hizmetlerle ilgili ise böyle bir durum söz konusu değil. Ne sayaç arızası gibi durumlar vatandaşa fatura ediliyor, ne de vatandaşın evine, binasına kadar ulaşan kısımla ilgili vatandaş sorumlu tutuluyor. 

Maalesef Eskişehire gelmiş sığınmış, destek bekleyen bir depremzedeye bile bunun reva görülmesi kabul edilebilir bir durum değil. 

Öyleki depremzede vatandaşlardan su ücreti bile alınmaması gerekirken bir de böyle ESKİ'nin kendi sorumluluğundaki olan alanla ilgili vatandaşı mağdur etmesinin izahi yok. 

Nebi Hatipoğlu'nun ziyareti ile ortaya çıkan durum ile ilgili Hatipoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  şu ifadelere yer verdi:

Depremden sonra Hatay’dan şehrimize gelen ve Şirintepe Mahallesi’ne yerleşen Ünler ailesinin evine misafir olarak, yeni hayatları hakkında sohbet etme fırsatı buldum.

Ancak, Durmuş Bey’in evinin önündeki su borusu değişim çalışmaları sonrası su kartında meydana gelen 1000 TL’lik borç sorunu hakkında sitemlerini dinledim.

Umarım Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu durumun farkına varır ve en kısa sürede çözüm üretir.

Ziyaretimiz sırasında gösterdikleri misafirperverlik için Ünler ailesine teşekkür ederim.

 

ESKİ, Yoldaki patlak borunun faturasını vatandaşa çıkardı



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024