“Kiraz Festivalini DAVETLİLER İSTİLA ETTİ.!.!” (Mızrak Çuvala Sığmıyor) - Eskişehir Balyoz Haber

Hüseyin GÜVEN

Hüseyin GÜVEN
Hüseyin GÜVEN

“Kiraz Festivalini DAVETLİLER İSTİLA ETTİ.!.!” (Mızrak Çuvala Sığmıyor)

“Kiraz Festivalini DAVETLİLER İSTİLA ETTİ.!.!” (Mızrak Çuvala Sığmıyor)
Yayınlama: 1 Ağustos 2011 Pazartesi - 14.775
A+
A-

Geçtiğimiz hafta, 33. sü düzenlenen Mihalıççıklılar Günü ve Kiraz festivali davetine icabet ettim. Son yılların en yoğun katılımı ile gerçekleştirilen festivalde kimler yoktu ki! Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven ve İlçe Kaymakamı Zekeriya Göker’in ev sahipliğinde, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, İl Başkanı Suat Ülkütanır, AKP Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Salih Koca, CHP Milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, İl Başkanı Erman Gölet, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Sarıcakaya Kaymakamı, DHM Mlz Daire Başkanı Hasan Kocagöz, Miyad Başkanı İsmail Can, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, Yunusemre Belde Belediye Başkanı İ.Hakkı Yavuz, AKP Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanları C.Yaşar Şengün ve Vahap Ata, Adularya İşl Md. Pınar Halaç, Hüseyin Geren, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İlçe daire amirleri, Eskişehir Çevre Derneği, Ankara Eskişehirliler Derneği, Medya Mensupları, Gazetemizi temsilen ben deniz, Kızılay ve daha ismini sayamadığım bir çok etkili insan topluluğu vardı.

***

 

Peşinen söylemeliyim! Muhteşem bir organizasyondu.! Haftalardır devam eden hazırlıklar günün ilk ışıkları ile tekrar başlamış, bakıyorsunuz Başkan Güven her daim orada. Bir süre sonra Kaymakam Göker geldi. Belediye personeli organizasyonun önemli bir parçası. Orman İşletme ekibi, Jandarma, Emniyet seferber olmuştu adeta. Günler öncesinden gelip yer ayıranlar hatta gece orada kalanlar dikkatlerden kaçmadı. 15 bin insanı ağırlamak üstelik problemsiz! kolay iş değil ves’selam.

***

 

Bu yılki katılım çok daha fazla idi, burada tanıtım ve reklamın ciddi etkisinin olduğunu ve başta Mihalıççık Belediye Başkanı Sayın Ümit Güven’in rolünün çok büyük olduğunu belirtmek lazım. Tanıtım için aylardır İl, İlçe, Köy, TBMM demeden, zaman mevhumu gözetmeden uğraştı, toplantılar düzenledi. Tabiî ki ilçe kaymakamı Zekeriya Göker ve Miyad Başkanı İsmail Can’ın katkılarını unutmayalım.

***

 

Protokol başta olmak üzere tüm davetlilerin oturacağı, yemek yiyeceği yerler isim isim belirlenmiş ayrıntılı biçimde planlanmış. Festival alanına ilk gelen MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ve İl Başkanı Suat Ülkütanır oldu, ilginç bir ayrıntı vereyim! Başkan Güven kendi aile ve yakınlarını protokolün hemen yakınında hizmet için konuçlandırıp gelen misafirlere ikram desteğini özü ve kültürüne bağlı olarak buradan yapmaya çalışması gerçekten takdire şayan bir davranıştı. Pek çok kişiyi ağırladı da.  

***

 

Tertip komitesince yerinde bir kararla eğlence kısmı iptal edilmiş. Saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başlayan festival’de, İlçe Kaymakamı Zekeriya Göker, Miyad Başkanı İsmail Can ve Başkan Ümit Güven birer konuşma yaptılar. Başkan Güven “Diyarbakır’da şehit edilen 13 askerimiz dolayısıyla festivalin eğlence kısmı iptal edildiği, Mihalıççık’ta oluşan Birlik ve beraberliğin Ülkemizde de olması gerektiği mesajlarını yineledi”

***

 

Her geçen yıl katılımcı sayısı ve organizasyon kalitesi artıyor. Bunu belirtelim! İlerleyen saatlerde tüm davetlilerin gelişiyle kiraz yarışmasına geçildi. En güzel kirazı yetiştiren üreticinin belirlenmesi amacıyla oluşan 12 Jüri'nin içerisinde beş Milletvekilleri ve siyasiler vardı. İşte bu bile Başkan Ümit Güven'in Belediyecilik anlayışını gösteriyor. Böyle olmasa, Beş Milletvekili başta olmak üzere etkili davetliler topluluğu ve 15 bin insan katılır mı etkinliğe. (Üstelik ikisi Genel Başkan Yrd seviyesinde) Jürinin değerlendirmesi sonucu kiraz yetiştiricilerinden Ali Keskin birinci, Osman Çakır ikinci, Mustafa Keskin üçüncü seçildi. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Gelen tüm davetlilere yemek ve kiraz ikram edildi.

***

 

Mızrak çuvala sığmıyor.! Çok önemli ve bir o kadar da ses getirecek yazı dizisi başlıyor! Mihalıççık'ın geleceği ile ilgili projeleri kim/neden engelliyor? Yıllardır o parti bu makam şu koltuk dolaşan ve Mihalıççık’ın kaderi ile oynayanların içyüzü! Kim bu insanlar ve Mihalıççık’tan ne istiyorlar? Muhalefetteyken bile iktidardaymış gibi davrananlar kimler? Bu insanlar yüzünden soyadını dahi değiştiren (öz kardeş) ve reddi akraba diyen şahsın başından geçen ibretlik olaylar ve ilgi çekici hayat hikayesi. İş ortağını saf dışı bırakan arka(daş)dan vuranlar kimler?. İki defa ödenen senetler, yolsuzluklar, belgeleri ile..(Yakında) Etkiyi ve sonu halk edecek yüce Allah (cc)dır. Sizleri ve bizleri yoktan yaradana emanet olun...

huseyinguven1907@hotmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024