Fikir ve Emek Hırsızlığı - Eskişehir Balyoz Haber

Özgür TIKIZ

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Fikir ve Emek Hırsızlığı

Fikir ve Emek Hırsızlığı
Yayınlama: 10 Ocak 2008 Perşembe - 15.466
A+
A-

Bizler yıllar önce bu ise ilk adım attığımız gün nelerin başımıza geleceğini ve ne tür etiksizliklerle mücadele edip sus pus seyredeceğimizi bilmiyorduk!

Ülkede o kadar çok etiksiz, fikirsiz kopyacı şeyler dolaşmakta ki! Bu sadece bizim mecramızda değil elbetteki hayatın tam içinde ceyeran etmekte.

Sağlık, eğitim gibi aklınıza gelebilecek her tür alanda bu bariz ortada. Tabi şuan sizlere ulaştığım internet mecrasında bu etiksizlik çoktan çığrını aşmış. 

Başkalarının yaptığı hazır sistemleri mesela www.aspindir.com adresinden indirip haber sitesi yaptım ben diye altına programlama ve telif hakkı yazanlar mı, www.tempaletemonsters.com denen sitenin 15-20 dolara sattı hazır tasarımların ben yaptım diye oraya buraya pazarlayanlar mı?

YIllarca eskisehirliyiz.biz sitesinde hep ilklere imza attık. Öyle 8-10 kişi de değildik hiç bir zaman. Hep 2-3 kişiyi geçmedi sayımız. Ama hep birşeylerden feragat ederek ilklere imza attık. İlk uygulamarı yaptık.

Ardından tabii ki taklit edildik. Hatta şimdi bizim yaptıklarımızı hazır olarak internetten bulamayanlar bizde öyle üyelik gruplaşma yoktur gibi acaip şeylerin altına saklıyorlar yapabildiklerinin sınırlarını. Aslında demek istiyorlar ki! İnternette bunları yapabilecek bedava hazır bir site kodlaması bulamadık. Çaktırmayın idare edin işte. BİZİM ADIMIZ HIDIR ELİMİZDEN GELEN BUDUR!

Evet, biz bir çok ilklere imza attık bu kentte bu işe gönül verenler içinde. Yaparkende yılların birikimi ve uykusuz gecelerimizin boyunca öğrendiklerimizi kullandık.

Ben kendi adıma İletişim Fakültesinde başladım bu işe. Okul Gazetesini hazırladım ilk olarak. Bu çalışmamlada iletişim öğrencileri arasında önemli bir yeri olan Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışmasında ödül kazandım.
Merak eden
http://www.istanbul.edu.tr/iletim adresinden haber sitesini görebilir. Ardından fakülteki bitirme tezim de buydu. İnternet ve İletişim. Şuan bu tezimde hala fakültede kütüphanesinde duruyor.

Yine bir ilk olarak KOSGEB tarafından destekli, bu işi yapan ilk firma olarak Eskişehir Reklamı kurdum.

Bunları yaparken se 2 kişiydik. Ne 6 ne de 7 kişi... Sadece 2 kişiydik. Çok çalıştık. Şuan Eskişehirde hiç kimsede olmayan bir sisteme sahibiz.

Eskişehir'in en önemli yerel gazetesinin sitesini hazırladık ve 5 yıldır biz yayınlıyoruz. Tüm bunları yaparkende 2 kişiydik. Ne hazır forumların arkasına saklandık. Ne mydesing gibi hazır bir haber sitesinin ardına...

Onun için herkes hadini ve boyunun ölçüsünü şöyle ayna karşısında durup bir izleyecek ve ondan sonra haddini aşan yazılarlar yazacak oraya buraya...

Hani dilin kemiği yok da, parmağınızın da mı yok!...





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024