KDV İndirimi ve Uygulamalar - Eskişehir Balyoz Haber

Özgür TIKIZ

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

KDV İndirimi ve Uygulamalar

KDV İndirimi ve Uygulamalar
Yayınlama: 2 Ocak 2008 Çarşamba - 14.491
A+
A-

Yılbaşı ile hayatımızda bir çok yenilikler bizleri bekliyor! Bunlardan biriside lokantalarda ve aldığımız gazoz türü içeceklerde yapılan KDV indirimi.

Daha önceden %18 KDV oranı ile satılan bu ürünler bundan böyme %8 KDV oranı ile satılacaklar. Yani artık bu ürünlere daha az para ödeyeceğiz. Tabii bu durum her zaman olduğu gibi tüketicinin lehine sonuçlanmadı.

Satıcılar KDV oranlarını %8'e çektiler ama fiyatları olduğu yerde bırakmayı tercih ettiler. En azından ilk günlerde gördüğümüz uygulamalar bu yönde.

Sadece büyük alışveriş merkezlerinde fiyattaki indirimlerin yansıdğını söyleniyor. Açıkcası büyük bir alışveriş merkezine gitme şansım olmasada yine Eskişehirde tanınan bir market zincirine gittim. Genelde de yolumun üzerinde olduğu için aynı alışveriş merkezini tercih ediyorum.

Evet geçen hafta 1 YTL 390 kuruşa satılan gazozun hala fiyatının aynı olduğu görünce kasiyerlere sordum. İlk başta bilgileri olmadığını söyleyen kasiyerler ısrarlı sorularım karşısında gazozu getirip kasadan geçirerek KDV oranına baktılar. Evet gerçekten KDV oranı %8'e çekilmişti. Ancak benim geçen hafta %18le aynı fiyattan satın aldığımı söylediğimde yanıt veremediler.


Tabii ki burada iş birazda tüketicilere kalıyor sanırım. Ben her zaman aldğım gazozu bu yüzden satın almadım. Ve alışveriimi de ilerideki başka bir marketten yaptım...

Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir sözünü işte bu uygulamalarla görüyoruz. Bugün bizleri idare edenleri eleştirme adına mangalda kül bırakmayanlar kendi ellirene geçen ilk fırsatta kendi eleştirdikleri şeyleri yapmaktan geri kalmıyorlar.

KDV indiriminde yaşanan uygulamalarda bunları net olarak görebiliyoruz...

KDV İNDİRİMİ İLE İLGİLİ AÇTIĞIMIZ GRUBA KATILMANIZI BEKLİYORUZ
KDV İNDİRİMİNİ YANSITMAYAN FİRMALARI TEŞHİR EDELİM

GRUB İÇİN TIKLAYIN >>





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024