Boş Binalar Ne Olacak ONU DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? - Eskişehir Balyoz Haber

Özgür TIKIZ

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Boş Binalar Ne Olacak ONU DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Boş Binalar Ne Olacak ONU DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?
Yayınlama: 2 Nisan 2020 Perşembe - 7.971
A+
A-

Nedense kimse kendi işine odaklanmaz da üstüne vazife olmayan ne kadar iş varsa ona kafa yorar diye düşündürecek bir durum daha yaşandı Eskişehirimiz de..

Dünya olarak olağanüstü bir durum içinde olduğumuz şu günlerde garip işler olmaya devam ediyor.  CHP li 11 tane belediye başkanı toplanmış BAĞIŞ TOPLAYAMADIĞI İÇİN BİLDİRİ YAYINLAMIŞ.. Peki CHP li olmayan diğer iller de niye böyle bir talep yok da sadece CHP li belediyelerde var.

Tüm iller için diyemem ama İstanbul ve Eskişehir’de toplu taşıma sefer sayılarını azalttılar. Hem Eskişehir de, hem İstanbul da sosyal mesafenin önemli olduğu şu süreçte insanlar zorunlu olarak bu duruma uyamıyorlar. Çünkü olması gerekenden daha az araç şuan seferde. Zaman zaman Eskişehirde toplu ulaşımda bu sıkıntının yaşandığı yönünde vatandaşların sosyal medyada tepkilerini okuyoruz. İstanbul da ise peş peşe görüntüler çıkıyor ortaya.. Belediye yetkililerine bakarsanız düzmece ve belediye başkanını zora düşürmek için organize yapılmış bir şey..   Peki peş peşe 3 gün boyunca böyle bir zamanda hangi insanoğlu neyin karşılığında canını hiçe sayarak bu yoğunluğun içine sokar kendini. Hem de günlerce…

Peki ya Eskişehir.. Eskişehirde özellikle belediyenin çalışanları da bu durumdan mağdurlar. Önceki gün otobüs şoförleri isyan ettiler bu hale. Biz insanları sosyal mesafeye göre taşımak zorundayız, ama bizleri üst üstte servislerde taşıyorlar diye isyan ettiler.

Akşamına bu kez estramlarda çalışan güvenlikçilerin isyanı yükseldi. Bizi hiçe sayıyorlar dediler.

Daha kendi personeli için bile önlem alamamışken BAĞIŞ TOPLAMA hevesi niye..

Öte yandan bir başka açıklama: Kapatılan hastaneler tekrar açılsın hastane olsun diye.. İyi de düne kadar Şehir Hastanesi israf, orası açılıyorsa Yunusemre Hastanesinde yapılan inşaat gereksiz diyen siz değil miydiniz? Sizden oralarda yol yapmanız beklenirken yol yapmayan siz değil miydiniz? Şimdi hastanemi geldi aklınıza?

Çok hastaları düşünüyorsanız? Şehir hastanesine binbir nazla götürdüğünüz binanın girişinden uzaktaki durak ile hastane arasındaki çalışan ring hattındaki sıkıntıyı çözünüz.. Ve personelinize sahip çıkınız. Onların güvenliğini önceliğe alınız ki yeni hastalar çıkmasın. Virüs yayılmasın. Olağanüstü bir çaba sarf eden sağlık görevlilerine yeni ek işler çıkmasın.

Eskişehirlilere hizmet üretmek için vazife başında olan bu insanlar sizlerin ballandırdınız ama emeklerini bir türlü anlamadığınız tabiriyle emekçiler de sağlıklarından olmasın.

Siz sizden beklenen belediyecilik hizmetlerinizi bir yapın.

Fotoda gördüğümüz bina ile ilgili 2016 yılında başlık atmışız bu bina ne olacak böyle diye bir başlık. Üstünden 4 yıl daha geçmiş.. BU BİNA HALA BOŞ DURUYOR BÖYLE..

Siz önce elinizdeki atıl binaları bir tamamlayın, bitiremediğiniz tramvay hatlarını bir bitirin. 

1999 yılında verdiğiniz 26 sözü, bir dönemde yapacağınızı vaat ettiğiniz 26 sözünüzü bir tekrar gözden geçirin.

Şuan yazılı olarak kendi ağızlarında resmi olarak bize yanıt veren KAPASİTESİNİN YÜZDE 30 fazla ATIK almak zorunda kalan ESKİ ye nasıl ne yatırım yapacaksınız onları bir planlayın.

Bu bina gibi atıl duran diğer yerleriniz nerelerse onlara bir el atın.

Sonra! Sonrasına zamanınız kalmaz yapmanız gerekenleri yaparsanız. Hastanenin H si bile gelmez aklınıza.

Bakın şu zamanda taşın altına elinizi koyabileceğiniz o kadar çok şey varken siz hala boş işlerle zaman kaybediyorsunuz.

Bırakın yardımları devlet tek bir yerden kontrol etsin takip etsin dağıtsın. Siz kendi işinize bakın. Aşevinde yemek çıkarmaya bu kapasiteyi nasıl artırırsınız onlara kafa yorun mesela. Elbette şu çalışanlarınızın sağlığını nasıl koruyacaksanız onların bir yolunu bulun. Atıl işlerinizi nasıl tamamlayacaksınız. Bu boş otogar yanındaki alanı yıllardır yatırdığınız gibi bomboş yatırmayı mesela nasıl bırakacaksınız? Burasını kente ve kent ekonomisine nasıl kazandıracaksınız?

Kapasitesinin yüzde 30 fazlasıyla mücadele eden ESKİ yi nasıl bu kapasiteye yeter hale getireceksiniz onun için kafa yorun mesela. Şebeke suyunun dağıtımındaki iddialara göre yüzde 50 yi bulan kayıp oranını nasıl düşüreceksiniz? Bir çok bölgede sık sık yaşanan su patlamalarının da işaret ettiği gibi ciddi bir kapsamlı bakım ve yenilemeyi ne zaman yapacaksınız?

Hepsinden önemlisi bunu yazmamıza neden olan HASTANE konusundaki çıkışınızı yaptığınız ve konu hakkında aslında bilginizin de olmadığını ortaya koyan yanıt karşısında hala anlamadığınız DİĞER KURUMLARLA barışık ve iletişim halinde olmanız gerektiğiniz ne zaman anlayacaksınız?

Kendi birimlerinize bile hakim olmadığını gösteren bir çok emare ortada. Özellikle bu işçilerin emekçilerin şuanki güvenliksiz ortamlarından haberdar değilsiniz büyük olasılıkla. Yoksa buna müsaade edecek biri değilsiniz..

İnsanlarla iletişim kurmayı, dinlemeyi ve sadece ben bilirim demeyi ne zaman bırakmanız gerektiğini anlayacaksınız?

Bakın deprem dayanıksız raporu alınmış, YIKIM İZNİ alınmış bir boş bina. Siz bu bina hastane olsun diyorsunuz.. Demek ki konuyla ilgili yetkili kurumlarla, yöneticilerle iletişim kurma zahmetinde bile olmadınız..

Lütfen artık dinleyin.. Ben yaptım oldu, ben dedim oldu ile yürümüyor bu işler..  Tıkanıyor.. Kentimizde bir çok konuda tıkandık. Bu iletişimsizlikten tıkandık, Benim dediğim olacak mantığından dolayı tıkandık.

Kentin enerjisi, zamanı ve herşeyden önce KAMU KAYNAKLARI bu kısır döngü içinde yitip gidiyor. Siz elinizi uzatsanız itecek değil kimse, ortak bir noktada buluşmak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunma çok mu zor?

Kısır döngülerin sona erdiğini görmek istiyoruz.  İletişimi karşılıklı iletişimi koparmadığınız sürece sorunlar azalacak. Daha verimli olacak tüm çabalar.

 

NEREDE TEDBİR? Büyükşehir Şoförlerini Tehlikeye Atıyor

Çalışanlar Böyle TAŞINIR MI?

ÇALIŞANLARI DÜŞÜNMÜYORLAR “Meslektaşlarımız hiçe sayıldı”

Özetle Bilgi Sahibi Olmadan FİKİR SAHİBİ OLMAYIN DENİLDİ

NE OLACAK BURANIN HALİ

 

Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen "26 Söz Veriyorum"

Plaka numarası 26'ya, 26 söz





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024