Çay ve kahve yerine ofiste tüketebileceğiniz 10 içecek! - Eskişehir Balyoz Haber

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız
Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Çay ve kahve yerine ofiste tüketebileceğiniz 10 içecek!

Çay ve kahve yerine ofiste tüketebileceğiniz 10 içecek!
Yayınlama: 1 Eylül 2022 Perşembe - 5.297
A+
A-

 

Eğer siz de benim gibi ofis ortamında çalışıyorsanız hem lezzeti hem de enerji veren bileşimi nedeniyle molalarınızda kahveyi severek tüketiyor olabilirsiniz.

kahve, ajanda, kırmızı, kupa, french press

Çalışmalar fazla miktarda çay ve kahvenin stres hormonlarını artırdığını, kemik mineral yoğunluğunu düşürdüğünü, uyku kalitesini kötüleştirdiğini, halsizliği ve yorgunluğu tetiklediğini gösteriyor. Bu durum çay ve kahve yerine tüketebilecek alternatifler aranmasına yol açıyor. İşte çay ve kahve yerine ofiste tüketebileceğiniz 10 içecek!

ofis içme suyu, 1 bardak su, çalışan kadın, iş yeri

1 • Ilık su

Suyu ofisinizin baş tacı yapın! Su içmek için susamayı beklemeyin. Bakın halsizliğiniz, bitkinliğiniz, yorgunluğunuz ve baş ağrılarınız nasıl geçiyor.

Yeşil çay, kateşinyeşilçay

2 • Yeşil çay

Düzenli olarak yeşil çay tüketimi metabolik hızı %3-4 oranında artırıyor. Ayrıca içerdiği EGCG isimli bileşen nedeniyle yeşil çay enflamasyonu azaltarak ağırlık kaybına yardımcı oluyor.

bardak altlığı, ofis, kahve, mac, çalışma, ders, pc, bilgisayar

3 • Hindiba kahvesi

Hindiba kökünün kavrularak öğütülmesiyle elde edilen hindiba kahvesi size sıcacık ve kafeinsiz bir kahve lezzeti sunabilir.

smoothie, detoks, yeşillik, çilek, içecek

4 • Düşük kalorili smoothie seçenekleri

Smoothie, taze meyve veya sebzelerin içine destekleyici besinlerin eklenmesiyle elde edilen soğuk içecekleri ifade ediyor. Yeşil elmalı smoothie tarifine bir göz atalım. 2 porsiyon için gereken malzemeler:

limon, yeşil, detoks, smoothie

Yeşil elmayı, limonu, yoğurdu, naneyi ve suyu blenderde karıştırın. Karışıma buz ekleyin ya da buzdolabında kısa süre bekletin. Smoothie’niz hazır! Herhangi bir kronik hastalığınız bulunmuyorsa ara öğünde tüketebilirsiniz. Diğer smoothie tariflerim burada yer alıyor.

tarçınlı su, elma, çubuk tarçın

5 • Tarçınlı su

Antioksidan etkinliğinin yanında metilhidrosikalkon polimer (MHCP) içeriği nedeniyle kan şekerini düşürme özelliği bulunan tarçının ağırlık kaybı üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Siz de diyetisyeninize danışarak ara öğünlerinizden önce ve sonra tarçınlı su içebilirsiniz.

matcha, yeşil, kivi

6 • Maça çayı

Maça yeşil çay yapraklarının toz haline getirilmesiyle elde ediliyor. Kahveye karşı gerçekten iyi bir alternatif olan maça çayının 2 gramı gün boyu sizi enerjik tutmaya yetebilir.

kambuça, kambucha, kambutcha

7 • Kombuça

Kombuça, siyah ve yeşil çaya bazı özel bakteri türleri, mayalar ve şeker eklenerek bu karışımın fermente edilmesiyle elde ediliyor. Son dönemde popülerlik kazanan bu çayı paketli ve ambalajlı olarak güvenli yerlerden temin etmelisiniz.

su, soda, maden suyu, zengin mineralli su, kadın, kitap, okuma, akademisyen, akademik, oje

8 • Sirkeli su

Herhangi bir mide rahatsızlığınız yoksa 1 litre içme suyuna 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek öğün aralarında tüketebilirsiniz.

yeşil çay, çay, beyaz çay

9 • Ihlamur çayı

Ihlamurdan çay hazırlayarak günde 2-3 kupa içebilirsiniz. 2 gram kurutulmuş ıhlamur çiçeğinin üzerine 150 mL taze kaynatılmış su ilave ederek 10-15 dakika demlemenizi öneriyorum.

Su, içme suyu, soğuk su, meyveli su, yeşil elmalı su, maden suyu, soda

10 • Sade maden suyu

Solunum ve boşaltımla atılan minerallerin yerine konabilmesi için ılık suyla beraber mineralli maden suyu içmelisiniz. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa her gün 1-3 şişe sade maden suyu tüketebilirsiniz.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Umarım yararlı bir içerik olmuştur. Siz de her gün 3-4 fincandan fazla kahve tüketiyorsanız bu içeriği değerlendirin derim. Sağlıklı ve keyifli günler.





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024