Yeni eğitim ve öğretim döneminde çocuklarınızın beslenmesinde nelere dikkat etmelisiniz? - Eskişehir Balyoz Haber

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız
Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Yeni eğitim ve öğretim döneminde çocuklarınızın beslenmesinde nelere dikkat etmelisiniz?

Yeni eğitim ve öğretim döneminde çocuklarınızın beslenmesinde nelere dikkat etmelisiniz?
Yayınlama: 1 Ağustos 2018 Çarşamba - 3.816
A+
A-

Yeni eğitim ve öğretim yılında 18 milyona yakın çocuk ve adölesan (ergen) okul yaşamına başlıyor. Eğitim ve öğretim kurumları olan okullar bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yönden büyüme ve gelişimleri hızla devam eden çocuklara hizmet veriyor.

okul sütü, okul sütü projesi, okul sütü günü

Okul çağındaki çocukların büyüme ve gelişmeleri beslenme durumları ile yakından ilişkilidir. Yeterli ve dengeli beslenme, çocuğunuzun sağlığını doğrudan etkilediği gibi okul başarısı üzerinde de önemsemeniz gereken bir etkiye sahiptir.

okul, sınıf, çocuk, başarı, el kaldırma

Sağlıklı beslenmesi önemsenmeyen çocuklarda; dikkat dağınıklığı, odaklanma güçlüğü, algıda düşme, öğrenme zorluğu hatta davranış bozuklukları ortaya çıkabiliyor. Bunun yanında bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak ağız yaraları, kulak enfeksiyonu, grip ve sinüs enfeksiyonları gelişebiliyor.

Sağlıklı beslenmede dört yapraklı yonca modeli, momentum

Okul çağı çocukları aşağıda yer alan dört besin grubunun tamamını yeterli miktarlarda ve dengeli şekilde tüketmelidir:

Çocuk diyetisyeni, okul diyetisyeni, pediatri beslenme uzmanı, okulda beslenme uzmanı

Çocuğunuz güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayarak öğün atlamadan ve ara öğün yaparak beslenmelidir. Diyetisyenleri aksini belirtmemişse çocuğunuz ara öğünlerinde  mevsim meyveleriyle ya da kuru meyvelerle birlikte sütyoğurtkefir veya ayrandan birini tüketmelidir. Antep fıstığıcevizbadem veya kavrulmamış fındıktan biri ile beraber kuru meyve de iyi bir ara öğün olabilir. Ayrıca çocuğunuzun sütlü tatlısağlıklı sandviç ya da tost tüketilebileceğini de eklemeliyim.

okulda sağlıklı beslenme, elma, kırmızı elma, kulaklık, kitap, kütüphane

Çocuğunuzun beslenme çantasını, diyetisyen önerisi doğrultusunda planlayın. Çantayı çocuğunuzla işbirliği içinde özenle hazırlayın ve günlük olarak temizleyin.

Çocuk spor, basketbol, 6, altı, gençlik ve spor, okulda spor

Spor dalları ile tanıştırarak kendi belirlediği branşla ilgilenmesini desteklediğiniz çocuğunuzun aile hekimi, göz hastalıkları uzmanı ve diyetisyen tarafından değerlendirilmesini sağlayarak koruyucu sağlık önlemlerini alın.

Çocukluk çağı ve adölesan beslenmesi ve sağlıklı beslenme çantasının oluşturulması adına uzman diyetisyeninizle görüşmenizi öneriyorum. Tüm çocukların sağlıklı, başarılı, verimli ve mutlu bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini diliyorum.





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024