CHP’de liyakat tartışmalarına Kazım Kurt’un ismi de karıştı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

CHP’de liyakat tartışmalarına Kazım Kurt’un ismi de karıştı

CHP’de liyakat tartışmalarına Kazım Kurt’un ismi de karıştı
Yayınlama: 18 Nisan 2024 Perşembe - 7.747
A+
A-

Çankaya Belediye Başkan Yardımcılığına CHP'li Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt atandı. Bu atama, liyakat tartışmalarını yeniden gündeme getirirken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından belediyelerde yeni atamalar dikkat çekiyor. CHP'nin kontrolünde bulunan Çankaya Belediyesi'nde, CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt'un belediye başkan yardımcısı olarak atanması tartışmalara neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapılmadı

Yerel seçimlerde %65,26 oy oranıyla CHP'den seçilen Hüseyin Can Güner'in Çankaya Belediye Başkanı olarak atanmasıyla ilgili bir açıklama yapılmazken, görevlendirmelerde liyakat tartışması bir kez daha ön plana çıktı.

Tutku Kurt Bayburt kimdir?

Eskişehir'de 21 Mart 1985'te doğan Tutku Kurt Bayyurt, 2003 yılında Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Ardından 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2007-2015 yılları arasında çeşitli avukatlık bürolarında Şirket Avukatı ve Yönetici Avukat olarak görev aldı. Evli ve bir çocuk annesidir. Ayrıca İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Tatarca dillerini bilmektedir.

Son Mühür



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024