Hatipoğlu:”Mihalgazi ve Sarıcakaya’da bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız" - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Hatipoğlu:”Mihalgazi ve Sarıcakaya’da bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız"

Hatipoğlu:”Mihalgazi ve Sarıcakaya’da bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız"
Yayınlama: 2 Mart 2024 Cumartesi - 4.645
A+
A-

Hatipoğlu: “Vatandaş musluğu açtığı zaman çamur akıyor çamur. Pis kokuyor. Bu suyu nasıl içireceksin hemşehrilerine?

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Sarıcakayalı vatandaşlara seslendiği mitingde, “İlçede yaşayan vatandaşlarımızın suları kirletildi. Bu suya yıllardır arıtma dahi yapılmadı. Eskişehir'de eski tip de olsa bir arıtma var. İyi kötü çalışıyor. Bakın dün yine musluklardan çamur aktı. ESKİ hemen bir açıklama yaptı. Neymiş? ‘Bizim arızamız var, ondan.’ Kardeşim, biz bu su problemini ortaya çıkardıktan sonra siz vatandaşa mesaj atmadınız mı ‘su içiliyor’ diye. Yine söylüyorum, vatandaşın sağlığıyla oynamayın” dedi.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri çerçevesinde günün erken saatlerinde Sarıcakaya’ya geldi. İlçe girişinde kendisini bekleyen yoğun kalabalık, oluşturdukları konvoyla Nebi Hatipoğlu’nu karşıladı. Tezahürat, alkış ve meşale ile yapılan karşılama konvoyunda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Hatipoğlu, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam ve AK Parti Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı Ahmet Dönmez ile birlikte ilçe vatandaşlarını ziyaret etti.

Sarıcakaya’daki İlk ziyaretinde ilçe esnafını ziyaret eden Nebi Hatipoğlu, pazar alanındaki vatandaşlarla da bir araya geldi. Daha sonra vatandaşların yoğun ilgiyle katılım gösterdiği miting alanına gelen Hatipoğlu, Sarıcakayalılara seslendi. Hatipoğlu, “AK Parti belediyeciliğinde kişiler önemli değil, hizmetler ve hizmetlerin devamlılığı önemli. İnşallah AK Parti ve hükümetimizin hizmetleri Sarıcakaya'da devam edecek. Biliyorsunuz, TOKİ bitme aşamasına geldi. Ayrıca, şu anda yeni sağlık alanlarının temeli atılıyor. Güzel ilçemize bir TOKİ lazımsa, bir TOKİ daha da yapacağız. Bir sağlık merkezi lazımsa, bir sağlık merkezi daha yapacağız. Sarıcakaya'ya ne lazımsa inşallah yapacağız. Dün Mihalgazi’deydik, bugün Sercakaya'dayız. Mihalgazi ve Sarıcakaya'da bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız. Çok kıymetli arkadaşlar bugün 25 yıldır belediyeyi idare eden yönetim, Sarıcakaya ve Mihalgazimize bir arıtma tesisini hala yapamadı. Eskiden Sakarya Nehri’nde 20-25 çeşit balık vardı. Şimdi var mı bu çeşitler? Var mı bu balıklar? Niye yok diye soruyor musunuz? Orada toplam 10 bin kişinin evsel atıkları, pislikleri Sakarya Nehri'ni kirletiyor. Defalarca söyledik, bu çevre felaketi Eskişehir'in sonu olacak. Bu durum, Eskişehir'de de çok büyük problem.  İlçede yaşayan vatandaşlarımızın suları kirletildi. Bu suya yıllardır arıtma dahi yapılmadı. Eskişehir'de eski tip de olsa bir arıtma var. İyi kötü çalışıyor. Bakın dün yine musluklardan çamur aktı çamur. ESKİ hemen bir açıklama yaptı. Neymiş? ‘Bizim arızamız var, ondan.’ Kardeşim, biz bu su problemini ortaya çıkardıktan sonra siz vatandaşa mesaj atmadınız mı ‘su içiliyor’ diye. Yine söylüyorum, vatandaşın sağlığıyla oynamayın. Biz yapacağımız yatırımlarla Eskişehir’in her yerinde, yapacağımız yatırımla musluğu açtığınız zaman suyu içebilecek, çay yapabilecek ve yemek yapılabilecek bir suyu sizlere ulaştıracağız. Şimdi, vatandaş musluğu açtığı zaman çamur akıyor çamur. Pis kokuyor. Bu suyu nasıl içireceksin hemşehrilerine? Bu su Eskişehir'e yakışır mı? Yakışmaz. Burada da inşallah bu çevre felaketine son vereceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için çevre felaketine son vereceğiz. Son sistem arıtma sistemlerini yapacağız. Bundan sonra Sakarya Nehri'ne Sarıcakaya'ya bu ihaneti yapmayacağız. Bunlar, ‘Çevreciyiz, halkçıyız, vatandaşın ve çiftçinin yanındayız’ diyorlar. Sakarya Nehri'ni kirleten belediye mi olur? Çiftçinin dostu böyle mi olur? Bunların hepsi yalan” dedi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024