Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri belli oldu! - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri belli oldu!

Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri belli oldu!
Yayınlama: 1 Nisan 2023 Cumartesi - 835
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu'nda, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimine katılacak adayların birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan birinci sırada yer aldı.

üksek Seçim Kurulu'nda, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimine katılacak adayların birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARIN OY PUSULALARINDAKİ YERLERİ

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk sırada yer aldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de pusulada 2'nci sırada yer alacak. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, pusulada 3'üncü sırada ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan da pusulada 4'üncü sırada yer alacak.

Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri belli oldu:

  1. Recep Tayyip Erdoğan
  2. Muharrem İnce
  3. Kemal Kılıçdaroğlu
  4. Sinan Oğan

SEÇMENLERE İKİ AYRI OY PUSULASI VERİLECEK 

14 Mayıs'taki seçimlerde, seçmenlere verilecek iki oy pusulasından biri cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak.

İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

Milletvekili seçimine ilişkin oy pusulasında yer alacak ittifakların ve siyasi partilerin yerleri, yine YSK'de yapılacak kura çekimi ile 8 Nisan'da belirlenecek.

AK PARTİLİ YAVUZ: İNŞALLAH YENİ BİR SERÜVEN BİZİ BEKLİYOR

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçiminde oy pusulasında ilk sırada yer almasının şanslı bir kura olduğunu belirtti ve "14 Mayıs'ta da açık ara sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci olduğunu göreceğiz." dedi.

Yavuz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığında, cumhurbaşkanı adaylarının 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesinin ardından değerlendirmede bulundu.

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan için şanslı bir kura olduğunu söylemesi üzerine Yavuz, kendisinin de bunu şanslı bir kura olarak gördüğünü belirtti.

Yavuz, "Pusulanın neresinde olursanız olun seçime aynı giriyorsunuz. Ama birinci kulağa daha hoş geliyor, içimizi daha ferahlatıyor. İnşallah 14 Mayıs'ta da açık ara sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci olduğunu göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Erdoğan'ın güçlü liderliğiyle, bugüne kadar yaptıklarıyla ve bundan sonra yapacaklarıyla" yola devam edeceklerini söyleyen Yavuz şunları kaydetti:

"İnşallah yeni bir serüven bizi bekliyor. Yeni serüvende Türkiye'de çok daha marka işler yapılacak, çok daha devasa işlere imza atılacak. Çünkü Türkiye'de sayın Cumhurbaşkanımızla birçok ilk yaşadık. Yapılamayacaklar, yapılamaz denilenler yapıldı, olamaz denilenler oldu. Bu anlamda birçok ilki, birçok güzelliği, birçok yeniliği yaşadık. Ben bundan sonraki süreçte o atılan adımlar, belki atılan temeller çok daha önemli semerelerin toplandığı bir sürece dönüşecek diye düşünüyorum. Böyle bir süreçte Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yine Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'nin başında olması önemli. Oraya doğru gidiyor. En son anketlerde zaten bir önceki oy oranımızın daha üstünde bir oy oranıyla sayın Cumhurbaşkanımızın seçileceğini görüyoruz. İnşallah da öyle olacak. Biz de o yeniliklerin devam ettiği, devasa hamlelerin söz konusu olduğu, bizim de milletimize tekrar hizmetkar olarak çalıştığımız bir tabloda karşı karşıya kalacağız."

KAYNAK: TRT HABER
'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024