İYİ Parti’den masayı karıştıracak Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Politika

İYİ Parti’den masayı karıştıracak Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışı

İYİ Parti’den masayı karıştıracak Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışı
Yayınlama: 25 Eylül 2022 Pazar - 914
A+
A-

İYİ Parti Eskişehir Divan Kurulu, Frigya Restaurant'ta Eskişehir basını ile bir araya geldi.

6'lı masadaki son günlerin tartışmalı adaylık çıkışları ile zor günler geçiren millet itttifakında gündemi karıştıracak bir açıklama Eskişehir İyi Parti teşkilatından geldi.

Eskişehirden Haberler internet sitesinen haberine göre, Yemekli toplantıya İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, iş adamı Ömer İbrahim Sayın, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, Dinan Kurulu üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmaları özetledi ve gittikleri her yerde partilerinin gördüğü teveccühün kendilerini daha çok çalışmaya motive ettiğini kaydetti.

İYİ Parti Kurucu Üyesi ve Genel İdare Kurulu Üyesi, iş adamı Ömer İbrahim Sayın ise Genel Başkanları Meral Akşener ile birlikte birçok şey başardıklarını, İYİ Parti olması İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana'nın olmayabileceğini söyledi. Şu anda 6'lı masada bazı isimlerin Cumhurbaşkanı adayı olarak dillendirildiğini ancak Türkiye'yi 5 yıllık süreçte parlamenter sistem geçirecek iradeli ve dirayetli bir genel başkana ihtiyacı olduğunu söyleyen Sayın "Sayın Genel Başkanımız 'Ben Başbakan olacağım' diyor amma biz onu Cumhurbaşkanı yapmak için beraber daha çok gayret gösterelim. 6'lı masanın içindeki aklı selim insanlar Meral Akşener'in aday olmasını isteyenler var. Biz de onun aday olmasını istiyoruz. Kendisi bu konuda kararsız ya da Başbakan olmak istiyor. Ancak bu süreci iyi idare etmek için mutlaka genel başkanımızın elini taşın altına sokması lazım. Parlamenter sisteme geçebildiğimiz takdirde ikinci dönemde biz rahatlıkla Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığını ikram edebiliriz" diye konuştu.

(EH)

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024