Türk Havacılık Uzay Sanayii, Uzay’daki Gücünü Vaşington’a Taşıyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Türk Havacılık Uzay Sanayii, Uzay’daki Gücünü Vaşington’a Taşıyor

Türk Havacılık Uzay Sanayii, Uzay’daki Gücünü Vaşington’a Taşıyor
Yayınlama: 22 Mart 2024 Cuma - 3.370
A+
A-

Türk Havacılık Uzay Sanayii 18-21 Mart 2024 tarihleri arasında ABD’nin başkenti Washington DC’de düzenlenecek Sattelite Show 2024 fuarına katılacak.

Dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getiren Satellite Show 2024 fuarı 30 yılı aşkın bir süredir uydu teknolojileri endüstrisinden üst düzey yöneticiler, mühendisler, hükümet yetkilileri ve ticari müşterileri bir araya getiriyor. Washington Convention Center’da düzenlenecek fuarda TUSAŞ standında TÜRKSAT 6A yerli haberleşme uydusu, Göktürk Yenileme Keşif Gözetleme Uydu Sistemi ve yeni nesil haberleşme uydu ürün ailesi ile ürünlere ait maketler yer alacak. TUSAŞ’a ait ürünler, Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin 2525 numaralı standında katılımcıların ilgisine sunulacak.

TÜRKİYE’NİN UZAYDAKİ GÜCÜNÜ DÜNYAYA KANITLIYOR

Türkiye’nin havacılıktaki başarılarını uzaya taşımayı amaçlayan Türk Havacılık Uzay Sanayii, yerli imkanlarla geliştirdiği GÖKTÜRK Uydu ailesiyle kazandığı tecrübelerini Türkiye'nin yerli ve milli ilk Haberleşme Uydusu TÜRKSAT 6A’ya aktarmayı başardı.

Milli uzay programına katkı sunan TUSAŞ, Yer Gözlem ve Keşif Uyduları ve Haberleşme Uyduları projelerinin yanı sıra Türkiye’nin sahip olduğu tek Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ile milli uzay sistemlerinin yerli ve milli imkanlarla test edilmesini sağlıyor.

TÜRK HAVACILIK UZAY SANAYİİ HAKKINDA

Türk Havacılık Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 710 bin metrekare kapalı alanda 7.000 mühendis ve yaklaşık 17.000 çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024