Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ne 1 Milyon 732 Bin Ziyaretçi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ne 1 Milyon 732 Bin Ziyaretçi

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ne 1 Milyon 732 Bin Ziyaretçi
Yayınlama: 20 Mart 2024 Çarşamba - 2.829
A+
A-

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarlara 1.627.918 kişinin, Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere ise 105 bin kişinin katıldığını belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, hedeflerinin 2030’a kadar yılda 1 milyon kişiye ulaşmak olduğunu söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin (EFKM) faaliyetleri hakkında değerlendirmede bulundu. ETO Başkanı Metin Güler, Aralık 2018 yılında faaliyete geçen Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin pandemi dönemine denk gelmesine rağmen Eskişehir’in hem iş hem de kültür sanat yaşamına muazzam bir katkı sağladığını söyledi. EFKM çatısı altında faaliyetlerini sürdüren ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde bugüne kadar 27 fuar düzenlendiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, gerçekleştirilen fuarlara şehir merkezi başta olmak üzere, yurt içinden ve yurt dışından 1810 firmanın katıldığını söyledi. Eskişehir’de düzenlenen fuarlarda 53 ülkeden firmaların stant açtığını belirten Güler, fuarları toplam 1.627.918 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Vehbi Koç Kongre Merkezi şehrin iş ve kültür merkezi haline geldi

ETO Tüyap Fuar Merkezi’yle eş zamanlı olarak hizmete sunulan ve EFKM çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde iş ve kültür sanat faaliyeti olmak üzere 218 organizasyon düzenlendiğini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, düzenlenen etkinliklere 105 bin kişinin konuk olduğunu dile getirdi. Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iş ve kültür sanat etkinliklerine Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de ziyaretçilerin geldiğini belirten Güler, merkezin kısa bir zaman içinde şehrin en kapsamlı iş ve kültür merkezi olma başarısı gösterdiğini kaydetti.

Hedef 2030’da yıllık 1 milyon ziyaretçiye ulaşmak

ETO TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde konuk edilen toplam kişi sayısının 1.732.918 kişiye ulaştığını belirten Güler, düzenlenen etkinliklerle hem şehrin hizmet sektörüne katkı sağlandığı hem de Eskişehir’in iş ve kültür sanat yaşamına katkı sağlandığını dile getirdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın yeni stratejik hedefinin Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde yılda 1 milyon kişiyi ağırlamak olduğunu belirten Güler, gerçekleştirecekleri yeni organizasyonlarla, kültür ve sanat etkinlikleriyle, festivallerle 2030 yılına kadar bu hedefe ulaşmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. 27 Nisan- 05 Mayıs 2024 günleri arasında ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde yeniden kitap fuarı gerçekleştirileceğini belirten Güler, kitap fuarıyla eş zamanlı olarak 27-28 Nisan günleri arasında düzenlenecek olan Özel Eğitim Kuruluşları Tanıtım Günleri’nde ise 40’tan fazla özel eğitim kurumunun velilerle ve öğrencilerle bir araya geleceğini sözlerine ekledi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024