ETO Başkanı Güler Bakan Bayraktar’a Eskişehir’in taleplerini iletti - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

ETO Başkanı Güler Bakan Bayraktar’a Eskişehir’in taleplerini iletti

ETO Başkanı Güler Bakan Bayraktar’a Eskişehir’in taleplerini iletti
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe - 3.812
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ın ETO organ üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan Güler, enerji maliyetlerinin sabit tutulması, Eskişehir’de Bor Enstitüsü kurulması, Eskişehir’de rezervi bulunan Nadir Toprak Elementi’nden verimli olarak faydalanabilmek için ekosistem oluşturulmasına yönelik taleplerini dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, beraberindeki heyetle birlikte ETO organ üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Bayraktar’ın ETO organ üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıya Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve AK Parti heyeti de katıldı.

ETO Başkanı Güler enerji maliyetlerinin sabit kalmasını talep etti

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, ETO üyelerinin taleplerini ve beklentilerini dile getirme imkanı sunduğu için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’a teşekkür etti. Enerji maliyetlerinin tüccar ve sanayici için önemini belirten Güler, enerji maliyetlerinin sabit kalması halinde Türk iş insanlarının dünyayla daha kolay rekabet edebileceğini kaydetti. Eskişehir için çok önemli bir yeri olan bor madeninin daha verimli kullanılabilmesi amacıyla Bor Enstitüsü kurulmasının önemine vurgu yaptı. Eskişehir’de rezervi bulunan Nadir Toprak Elementi’nin işlenmesi için bir ekosistem oluşması gerektiğini belirten Güler, Eskişehir OSB’nin büyümesi için gerekli olan alanın tahsisi için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın onayının beklendiğini söyledi.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yeni yatırımlar yapıyoruz

Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide %67 oranında, petrol ve doğalgazda ise %92 oranında dışa bağımlı olduğunu belirterek, yeni yapılan yatırımlarla dışa bağımlılığın azaltılmasının planlandığını kaydetti. Enerji harcamalarının Türkiye’nin dış ticaret açığını da artırdığını belirten Bayraktar, Gabar’da bulunan petrolün ve Sakarya gaz sahasındaki doğalgazın devreye girmesiyle birlikte dışa bağımlığının azalacağını kaydetti. Gabar’da günlük 37 bin varil petrol üretimi olduğunu ve günlük üretimi 100 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, Türkiye’nin günlük petrol ihtiyacını karşılamak için yeni petrol sahalarını ortaya çıkarması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’nin yeni yatırımlarla ve yenilenebilir enerji hamleleriyle dışa bağımlı olmaktan kurtulacağını belirten Bayraktar, bakanlık olarak bu vizyonla çalıştıklarını dile getirdi.

Eskişehir’in yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için çalışıyoruz

Eskişehir’de çıkarılan bor madenini katma değerli ürün haline getirmek için tesis kurulduğunu belirten Bayraktar, birçok sektörde kullanılabilecek olan Nadir Toprak Elementi’nin de üretime dönüştürmek istediklerini kaydetti. Eskişehir’in yer altı kaynaklarının ülkemizin zenginliği olduğunu belirten Bayraktar, yeraltı zenginliklerinin üretime dönüştürülerek ekonomiye kazandırması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024