Türkiye Şampiyonlar Ligi’ne Hızla İlerliyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Türkiye Şampiyonlar Ligi’ne Hızla İlerliyor

Türkiye Şampiyonlar Ligi’ne Hızla İlerliyor
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe - 2.977
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Eskişehir programında gençlerle bir araya geldi. “Gençlik Buluşması” programında gençlerle buluşan Bakan Bayraktar, Mersin Akkuyu’da dünyanın en büyük nükleer santralinin inşaatının devam ettiğini kaydederek “Türkiye, nükleer enerjiye sahip ülkeler sınıfına, şampiyonlar ligine büyük bir hızla ilerliyor. İnşallah Sinop'ta ve Trakya'da nükleer santral yapmak istiyoruz.” dedi.

Enerjide Bağımsızlık

Bakan Bayraktar yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nın başladığını ifade ederek “Türkiye Yüzyılı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açısından Türkiye’nin enerjide bağımsızlığının ilanının olacağı bir yüzyıl olacak.” diye konuştu.

Türkiye Güçlü Olacak

Türkiye’nin bugün kullandığı enerjinin üçte ikisini ithal ettiğini kaydeden Bayraktar, “Bizim enerjide en önemli hedefimiz, Türkiye'yi önümüzdeki 30 yılda tam bağımsız bir ülke haline getirmek. Enerjide bağımsızlık, bizim ulusal güvenlik meselemiz. Ne kadar bağımsız olursak ne kadar kendi ayaklarımızın üzerinde durabilirsek Türkiye o kadar güçlü olacak.” dedi.

Yerli ve Yenilenebilir Kaynaklar

Bayraktar, Türkiye olarak kendi yerli ve yenilenebilir kaynakları en üst seviyede kullanmanın enerjide bağımsızlık bağlamında önemine işaret ederek “Bizim güneşimizi, rüzgarımızı, su kaynaklarımızı, jeotermalimizi bütün yenilenebilir kaynakları kullanmamız lazım.” diye konuştu.

“Çıkaramazsınız” Dediler, Çıkarttık

2020 yılında Karadeniz’de dünyada o yılki en büyük doğal gaz keşfini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bayraktar, “Bunları kendi sismik gemilerimizle, sondaj gemilerimizle yaptık. 2023 yılında o doğal gazı Filyos'ta karaya çıkardık. Artık şimdi doğal gaz şebekemizde evlerimize kadar ulaşıyor. Birileri arayamazsınız dediler. Aradık. Bulamazsınız dediler Bulduk. Bulsanız bile bunu çıkarmanız, üretimini yapmanız mümkün olmaz dediler. Çok şükür bugün bunu üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Terörün Kol Gezdiği Yerlerdi

Bayraktar, Gabar'da Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşiflerinden birini yaptıklarını anımsatarak “Devamını getirmemiz lazım. Şimdi diyebilirsiniz ki, madem bizde petrol vardı da biz bu petrolü niye bugüne kadar bulamadık? Gabar, Kato Dağı, Besler, Dereler bölgeleri hep geçmişte terörle anılan, terörün kol gezdiği yerlerdi ve bu terör belasını bizim başımıza saran buradaki dış güçler, bunun arkasındaki veya bunun destekçisi içerideki bazı odaklar Türkiye'nin buralarda arama yapmasına engel oldular.” dedi.

Türkiye Yüzyılı Sizlerle Gerçek Olacak

Gençlere “Zamanınızın kıymetini bilin.” tavsiyesinde bulunan Bayraktar, “En büyük varlığınız, gençliğiniz, dinamizminiz, zamanınız. Dolayısıyla zamanı lütfen boşa geçirmeyin. Lütfen çalışın. Çalışarak başaramayacağınız hiçbir şey yok. Sizlerle beraber Türkiye Yüzyılı gerçek olacak. Türkiye gerçekten hak ettiği lige, dünyada hak ettiği yere kavuşacak. Buna lütfen inanın. Biz size inanıyoruz, biz bu hayale inanıyoruz.” diye konuştu.

70 Yıldır Muvaffak Olamamış

Bakan Bayraktar, toplantının son bölümünde gençlerin sorularını yanıtladı. Nükleer enerji ile ilgili bir soru üzerine Bayraktar, “Nükleer, bizim temiz elektrik üretmemiz için, temiz enerji açısından olmazsa olmaz bir konu. Yaklaşık 70 yıldır Türkiye nükleer enerji yapmak istiyor. Türkiye bunu yapmak istemiş ama zaten geçmişte istikrarsız, 2 yılda değişen hükümetlerle bunu yapmaya muvaffak olamamış.” cevabını verdi.

Yüzde 10’unu Karşılayacak

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santralinde 30 bin işçi çalıştığını, dünyanın en büyük nükleer santral inşaatında 4 reaktörün yapımının devam ettiğini anlatan Bayraktar, “Bittiği zaman ülkemizin enerji ihtiyacının toplamda yüzde 10'unu karşılayacak. Bizim elektrikte de dışa bağımlılığımız azaltmak ve temiz enerji olması açısından nükleere mutlaka ihtiyacımız var. Türkiye, nükleer enerjiye sahip ülkeler sınıfına, şampiyonlar ligine büyük bir hızla ilerliyor. İnşallah Sinop'ta ve Trakya'da nükleer santral yapmak istiyoruz.” dedi.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024