Tarım Kredi’den enflasyonla mücadele sürecine tam destek - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Tarım Kredi’den enflasyonla mücadele sürecine tam destek

Tarım Kredi’den enflasyonla mücadele sürecine tam destek
Yayınlama: 6 Mart 2024 Çarşamba - 2.845
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ramazan ayı kampanyası kapsamında bu gün itibariyle 14 Nisana kadar tüm Kooperatif Market satış noktalarında fiyatlarını sabitledi. Ayrıca Türk tarımı ve Türk çiftçisini kalkındırmak için hizmetlerine devam eden Tarım Kredi, yem ve gübrede yüzde 5’e varan indirimin yanında kampanya sonuna kadar da fiyatlarını sabitledi.

Tarım Kredi, Türkiye genelindeki 4 binden fazla Kooperatif Market satış noktasında vatandaşların kaliteli ve güvenli ürünlere uygun fiyatla ulaşmasını sağlamak için Ramazan Bayramı sonuna kadar tüm ürünlerde fiyatlara artış yapmayacak.

Yem ve gübrede indirim

Öte yandan, Türkiye genelindeki 2 bine yakın Tarım Kredi kooperatifinde, motorin, zirai ilaç ve tohumda, kampanya süresince vade farkı olmadan hasat sonu (31 Ağustos) vadeli satışı yapılacak.

Karma hayvan yemlerinde ve kimyevi gübrelerde ton başına yüzde 5'e varan indirim yapılırken; indirim sonrasında oluşacak fiyatlar, kampanya dönemi süresince de sabitlenecek. İndirime ek olarak söz konusu yem satışlarının üreticilere vade farksız 4 ay vadeli yapılması sağlanacak.

Kampanya süresince piyasada daha düşük fiyat oluşması halinde ise, fiyatlar çiftçilerin lehine olacak şekilde tekrar düşürülecek.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024