ODE YALITIM GELECEĞİ TASARLAYAN MİMARLARI AĞIRLADI - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

ODE YALITIM GELECEĞİ TASARLAYAN MİMARLARI AĞIRLADI

ODE YALITIM GELECEĞİ TASARLAYAN MİMARLARI AĞIRLADI
Yayınlama: 19 Ocak 2023 Perşembe - 1.300
A+
A-

Geleceğin güvenli ve konforlu yapıları için yalıtım sektöründe hizmet veren ODE Yalıtım, Türkiye’nin önde gelen mimarları ile bir araya geldi. İstanbul’da düzenlenen buluşma keyifli anlara sahne olurken, tasarımın katma değerli üretime sağladığı fayda ile birlikte sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğinin önemine de dikkat çekildi. Etkinlikte ayrıca ODE Yalıtım’ın özel bir üretim teknolojisi kullanarak geliştirdiği ara bölme levhası Evomineral’in yeni yüzü ve kapsamı genişletilen çevrim içi sistem seçim aracı ODE Select hakkında bilgi verildi.

Paydaşlarına değer katan organizasyonların başarılı olacağı yaklaşımı ile hareket eden ODE Yalıtım, pandemi döneminde çevrim içi olarak düzenlediği mimar buluşmalarına 2023 yılında fiziki ortamda devam ediyor. Bu yılki buluşmaların ilki, Türkiye’nin önde gelen mimarlarının katılımıyla İstanbul Sarıyer’deki Six Senses Kocataş Mansions’ta gerçekleştirildi. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı buluşmanın özel misafiri ise Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin oldu. Keyifli anlara sahne olan akşamda, tasarımın katma değerli üretime sağladığı faydalara, sürdürülebilirliğe ve enerji verimliliğinin önemine vurgu yapıldı.

Ozan Turan: “Tasarımın gücüyle dünya markaları çıkarabiliriz”

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “ODE Yalıtım olarak üretilen katma değeri artırmak için tasarımın gücünden faydalanmamız gerektiğine ancak bu şekilde dünya markaları çıkarabileceğimize inanıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde de katma değerli üretimin yolu, paydaşımız olan tasarımcılarla iş birliği ve fikir alışverişi yapmaktan geçiyor. Biz de bu yaklaşımla pandemi döneminde başladığımız mimar buluşmalarımıza devam ediyoruz. Bu buluşmada bizi yalnız bırakmayan, değerli fikirlerini paylaşan değerli mimarlarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

Yapılarda sürdürülebilirliğin ve enerji verimliliğinin önemine de dikkat çeken Turan, ham madde kaynağından başlayarak, tüm üretim proseslerinde doğanın ihtiyaç duyduğu özeni karşılamaya çalıştıklarını ve karbon emisyonlarını atmosferden uzaklaştırmak için doğa bazlı çözümlere odaklandıklarını dile getirdi. Turan ayrıca bina yalıtımında kaliteli malzeme kullanımı ve doğru uygulamanın enerji verimliliğini artırdığını ifade etti.

Evomineral’in yeni yüzü tanıtıldı

Buluşmada ODE Yalıtım’ın özel bir üretim teknolojisi kullanarak geliştirdiği ara bölme levhası Evomineral’in yeni yüzü de mimarlara tanıtıldı. Yüksek ses ve ısı yalıtımı sağlayan, A1 sınıfı yanmaz özelliğe sahip, insan sağlığına olumsuz etkileri olan kimyasalları içermeyen Evomineral’in yeni ambalajı da ürünün kendisi gibi çevreci özellikler barındırıyor.

ODE Select’in kapsamı genişletildi

ODE Yalıtım’ın inşaat projeleri için geliştirdiği, Türkiye’de ilk, dünyada da sayılı olan çevrim içi sistem seçim aracı ODE Select’in genişletilen kapsamı hakkında da mimarlara bilgi verildi. Çatılar, temel ve perdeler için yalıtım çözümleri, proje kriterlerine uygun sistemler, 3D detaylar, şartnameler ve teknik dokümanları kapsayan ODE Select yakın zamanda yapılan geliştirme ile birlikte Su Yalıtımı Sistem Seçim Aracı, Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı ve ODE BIM Kütüphanesi gibi özel hizmetleri de kapsamaya başladı.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024