Afyonkarahisar TSO TOBB Uyum ve Arabuluculuk Merkezi hizmete girdi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Afyonkarahisar TSO TOBB Uyum ve Arabuluculuk Merkezi hizmete girdi

Afyonkarahisar TSO TOBB Uyum ve Arabuluculuk Merkezi hizmete girdi
Yayınlama: 26 Eylül 2022 Pazartesi - 1.079
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda TOBB Uyum ve Arabuluculuk Merkezi açılış törenine katıldı.​

Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, “Kurtuluşun, dirilişin ve zaferin kenti, Batı Anadolu’nun kavşak merkezi, Afyonkarahisar’da aranızda bulunmaktan şeref duyuyorum, Hayırlı işler için geldik. Önce Odamızın İscehisar temsilciliğini açtık. Şimdi de Odamız bünyesinde kurulan Arabuluculuk Merkezini faaliyete geçireceğiz” dedi.

Ticari davaların yıllar sürdüğünü anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Sağ olsun Sayın Cemil Çiçek, Adalet bakanlığı döneminde bu işe al attı ve arabuluculuk sistemini getirdi. Bir davamız 4 senede biteceğine 3 ayda bitiyor. Arabuluculuğa gelen başvuru sayısı ayda 100 bine ulaştı. Ve bunların yüzde 70’i, anlaşmayla sonuçlandı. Yani adalete erişim hızlandı. En önemlisi de, taraflar helalleşerek ayrıldı” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın akredite yani 5 yıldızlı oda olduğunu, son yapılan denetimlerde aldığı puanla da ülke genelindeki Ticaret ve Sanayi Odaları arasında Türkiye üçüncüsü olduğunu söyledi.

Kurulacak olan Sağlık Endüstri Bölgesi’ne TOBB olarak katkıları olacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Afyonkarahisar TSO, yerel değerlere sahip çıkmıştır. Afyon Mermeri, Sucuğu, Pastırması, Manda Yoğurdu ve Kaymağını, coğrafi işaretle koruma altına almıştır. Hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, döner sermaye bazında ülke çapında ilk 20 içine girdi. Oda hizmet binamız da, Yeşil Bina sertifikası almak suretiyle, bir başka ilke imza atmıştır. Sonrasında dünya genelindeki yapılan yarışmada birinci seçilerek, bu başarısını taçlandırmıştır. Yaptıkları tüm bu örnek çalışmalar ve şehrimize kazandırdıkları eserlerden dolayı, Hüsnü Serteser başkanımız başta olmak üzere, tüm yönetimini, meclisini, genel sekreterimizi ve çalışan kardeşlerimi yürekten kutluyorum” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak, merkezde ve Bolvadin’de 2 lise yaptıklarını hatırlatarak, Çay, Dinar, Emirdağ ve Sandıklı ilçelerine de birer okul yapma kararı aldıkları müjdesini verdi.

Hisarcıklıoğlu, pandemi döneminde 365 oda/borsa başkanının, üyelerinin sıkıntılarını ve çözüm taleplerini kendisine ilettiğini anlatarak, “Hep birlikte bunları, icra makamında olan hükümete ilettik. Bunların önemli bir kısmından da sonuç aldık. Pek çok destek ve düzenleme hayata geçti. Sıkıntılarımız var mı var. Bizim işimiz çözmek değil. Bizler üyelerimizin sesiyiz ve onların tercümanları oluruz, Bize yasayla verilen görev budur. İcraat yetkisi ve sorumluluğu, hükümetimizindir” dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Oda/Borsaların en demokratik kurum olduğunu belirterek,  Oda/Borsa seçimlerinin camiaya hayırlı olmasını diledi. 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024