Yunus Emre, vefatının 703’üncü yılında kabri başında anıldı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Yunus Emre, vefatının 703’üncü yılında kabri başında anıldı

Yunus Emre, vefatının 703’üncü yılında kabri başında anıldı
Yayınlama: 6 Mayıs 2024 Pazartesi - 5.481
A+
A-

Yunus Emre, vefatının 703’üncü yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Yunus Emre, vefatının 703’üncü yıl dönümü sebebi ile Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un da bulunduğu kalabalık bir heyet kabrin bulunduğu Mihalıççık’ın Yunus Emre Mahallesi’ne trenle geldi.

Yunus Emre'nin Mihalıççık İlçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan kabri başında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sevginin, kardeşliğin, barışın milli ve evrensel sesi Yunus Emre’nin yurdunda, O’nun manevi huzurunda birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın Valimiz, programda yaptığı konuşmada; "Hepiniz bu sevgi yurduna hoş geldiniz. Yunus Emre, gönlü umman bir âşık, Türkçe'nin büyük şairi, tasavvufun mütevazı dervişi, medeniyetimizin evrensel sesidir. İnsan olmanın hikmetini kavrayan bir insan olarak, kâinat kitabını okuyan bir bilge olarak “Bizi bilenlere selam olsun” demiştir. Bizler de O’nu, hayatını ve mesajlarını bilmek durumundayız. Yunus’u bilmek, insanı, insanlığı ve insan sevgisini bilmektir."diye konuştu.

Programda ilahiler seslendirildi, şiirler okundu.

Antakya Medeniyetler Korosu davetlilere unutulmaz bir konser verdi.

Yunus Emre Mezar ve Külliyesi Karşılama Merkezinin açıldı

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma programına katılan ValiHüseyin Aksoy, Yunus Emre Mezar ve Külliyesi Karşılama Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Aksoy, açılış kurdelesini keserek merkezi gezdi, ilgililerden bilgi aldı.

Vali Hüseyin Aksoy, vatandaşlarımıza fidan dağıtıp, Yunus Aşı ikramında bulundu

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma programına katılan Vali Hüseyin Aksoy, program sonrası vatandaşlarımıza fidan dağıttı, Yunus Aşı ikramında bulundu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024