Avrupa Film Günleri Eskişehir’de Başlıyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Avrupa Film Günleri Eskişehir’de Başlıyor

Avrupa Film Günleri Eskişehir’de Başlıyor
Yayınlama: 6 Mayıs 2024 Pazartesi - 4.369
A+
A-

ETO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Üye Ülkelerinin Türkiye Büyükelçilikleri desteği ile “Avrupa Film Günleri ” Eskişehir’de başlıyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek etkinlikte, 18 Avrupa filmi Kanatlı AVM Cinema Pink’te 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle 8-12 Mayıs tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. Dramdan, komedi ve maceraya kadar birebirinden farklı temalardaki filmlerin biletleri, her bir gösterimin bir gün öncesinde sinema gişelerinden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

İstanbul ve Ankara’dan yolculuğuna başlayan Avrupa Film Günleri, Eskişehir ile eşzamanlı olarak, Trabzon, İzmir, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Mersin ve Samsun’da gösterimler gerçekleştirecek.

18 filmin halka açık ve ücretsiz gösterimi yapılacak

Avrupa sinemasının sunduğu farklı kültürleri ve hikâyeleri konu alan filmler; 8 Mayıs Çarşamba günü Slovakya’dan “Asla Asla Deme” ve İtalya’dan “Dante” ile başlayacak. 9 Mayıs Perşembe günü, Finlandiya’dan “Eli Kulağında”, Slovenya, İtalya ve Hırvatistan’dan “Suçsuz Adam” Macaristan ve Almanya’dan “Zarif” 10 Mayıs Cuma günü ise Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Fransa’dan “Sönmüş Hayaller” ile devam edecek. 11 Mayıs Cumartesi günü Malta ve Kanada’dan “Carmen”, Yunanistan’dan “Domatesler Wagner'le Tanışınca”, Hollanda ve Almanya’dan “Kuaför Romy”, Litvanya’dan “Göz Kırpmayı Unutma”, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan “Büyükbabamın İblisleri” gösterimi yapılacak. 12 Mayıs Pazar günü ise Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden “Mikado”, İspanya’dan “Ramona”, İsveç’ten “Ben Zlatan”, Polonya’dan “Köylüler” ve Danimarka’dan “Viborg Güzeli” ile son bulacak.

 

Gösterim planı ve filmler hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız:

https://www.etonet.org.tr/uploads//2024_Avrupa_Film_Gunleri.pdf



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024