Diyanet’in umre ödüllü yarışma sınavına girecek gençlerin dikkatine - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Diyanet’in umre ödüllü yarışma sınavına girecek gençlerin dikkatine

Diyanet’in umre ödüllü yarışma sınavına girecek gençlerin dikkatine
Yayınlama: 10 Mart 2024 Pazar - 2.529
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilecek lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışmasına katılacak adaylar için hatırlatmada bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik umre ödüllü bilgi yarışması bugün gerçekleştirilecek.

Başkanlık tarafından yarışma sınavına dair adaylara önemli hatırlatmalarda bulunuldu. Buna göre;

  1. Sınava gireceğiniz yeri öğrenmek için müftülüklerle iletişim kurabilirsiniz.
  2. Yarışmaya girecek öğrenciler sınav öncesi kimliklerini (T.C. kimliği, pasaport, ehliyet) ibraz etmek zorundadır.
  3. Yarışmacılar kalem, kalemtıraş ve silgilerini yanlarında getireceklerdir.
  4. Sınav süresince adayın elektronik özellik taşıyan herhangi bir cihaz, bellek vb. kullanması yasaktır. Yarışmaya cep telefonu, bilgisayar, kitap vb. iletişim ve bilgi araçları ile girilmesine müsaade edilmeyecektir. Varsa bunlar gözetmenler tarafından yarışma süresince muhafaza edilecektir.
  5. Adayların sınavın başlamasından 15 dakika önce sınav merkezinin önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  6. Sınavın başlamasından itibaren 30 dakika içerisinde sınav salonunda hazır bulunmayan aday sınava alınmayacaktır.
  7. Yarışmanın İlk 30 dakikası içerisinde hiçbir adayın salondan çıkışına izin verilmeyecektir. Evrakını teslim ederek salonu terk eden aday, her ne sebeple olursa olsun tekrar sınava alınmayacaktır.
  8. Yarışmacılar yarışma sınavını tamamlasalar bile sınavın son 20 dakikasında salondan çıkarılmayacak ayrıca sınıf ve salonda en az 2 adayın bulunmasına dikkat edilerek kalan iki adaydan biri sınavı bitirse bile diğer adayın sınavı tamamlamasına kadar sınav salonunda beklemesi sağlanacaktır.
  9. Değerlendirme işlemleri cevap kâğıdındaki kodlamalara göre yapıldığından, yarışma soru kitapçığının kapak kısmındaki bilgiler ve cevap kâğıdının adı, soyadı, imza bölümlerinin yer aldığı kısımlar kutucukların dışına taşmadan kurşun kalemle doldurulacaktır. Gözetmenler, kitapçık ve cevap kağıdında doldurulan bilgilerin doğruluğunu sınav başlamadan kontrol edeceklerdir. Eksik ve hatalı kodlama ve imza eksikliğinden yarışmacı sorumlu olacaktır.
  10. Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir. Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir.
  11. Öğrenciler yarışma sonuçlarını sınav tarihinden bir ay sonra yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir.


Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024