İlçelerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

İlçelerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu

İlçelerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu
Yayınlama: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 2.974
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın dayanışmasını güçlendirmek amacıyla kırsal ilçelerden başlattığı etkinliklerle “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” coşkuyla kutlanıyor.  Mahmudiye, İnönü, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde düzenlenen kutlamalarda yüzlerce kadın renkli görüntülere imza attılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından “Güçlü Kadınlar Güçlü Toplumlar” sloganıyla düzenlenen etkinlikler Sivrihisar’ın ardından Mahmudiye, İnönü, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

İlk olarak Mahmudiye Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kutlamaya Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, belediye görevlileri ve ilçe sakinleri katıldı.

Gündoğan, kadınların toplumda güçlü olmasına dikkat çekerek etkinlik katılımcıları başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutladı. Ayrıca Başkan Gündoğan tarafından ilçede düzenlenen etkinlik nedeniyle Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın’a teşekkür plaketi takdim edildi. Konuşmaların ardından müzik eşliğinde oynanan oyunlar sırasında renkli görüntüler yaşanırken etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu.

8 Mart buluşmalarının diğer durakları ise İnönü, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçeleri oldu. Burada da yoğun ilgi gören buluşmada düzenlenen yemekli eğlence ile ilçe ve mahallelerinde yaşayan kadınlar keyifli bir gün geçirdiler. İlçede esnaf ziyareti yapan CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce de kadınlarla bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

  Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe kadar sürdürülecek etkinlikler kapsamında kırsal ilçelerdeki kadın buluşmaları devam edecek.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024