SİVRİHİSAR BELEDİYESİ EL SANATLARI KURS KAYITLARI BAŞLIYOR - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

SİVRİHİSAR BELEDİYESİ EL SANATLARI KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

SİVRİHİSAR BELEDİYESİ EL SANATLARI KURS KAYITLARI BAŞLIYOR
Yayınlama: 27 Eylül 2022 Salı - 792
A+
A-

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sivrihisar Belediyesi El Sanatları Kurs Kayıtları 26 Eylül 2022 tarihi itibariyle başlıyor. Kurslara katılmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 1 Ekim 2022. 

Sivrihisar’da yaşayan ve Sivrihisar Belediyesi Atölyelerinde eğitim almak isteyen tüm kadınlarımızın merak ettiği hususlardan biri de kurs başvurularının ne zaman başlayacağı yönündeydi. Kayıt tarihlerinin belli olmasıyla birlikte artık gözler Sivrihisar Belediyesi Atölyelerinde….

Sivrihisar Belediyesi Atölyeleri için yeni dönem kurs kayıtları 26 Eylül 2022 tarihi itibariyle başlıyor. Kurslara başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın Belediye Başkanlık binasına giderek ön kayıt formu doldurması gerekmektedir. Ön kayıt formunda en fazla üç atölye seçilmekle birlikte, uygun olan tek bir atölyeye kesin kayıt yaptırılabilmektedir.

Ücretsiz el sanatları eğitimi fırsatlarının sunulduğu Sivrihisar Belediyesi Atölyelerinden 2014’ten bu yana toplam 1531 kursiyer faydalanmış olup, tamamlanan kurslar aracılığı ile unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarımızdan bazıları tarihin tozlu sayfalarından artık çıkarılmaya başlanmıştır.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid YÜZÜGÜLLÜ “El Sanatları Atölyelerinde her yıl yüzlerce kadınımız kurslara katılarak eğitim alıyor. Halkımız ile bir arada çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Kadınlarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine, üretime kazandırılmalarına ve ekonomik özgürlüklerini sağlamalarına destek oluyoruz. Kadınlarımızın üretimlerini kazanca dönüştürmelerine imkân sağlıyor, Sivrihisarlı tüm kadınlarımızı bu yıl da kurslara bekliyoruz.” dedi.

    Sivrihisar Belediyesi El Sanatları Kurslarında 12 farklı alanda eğitim alınabilmektedir. Bu alanlar;

ü  Cam 

ü  Seramik

ü  Dikiş-Nakış

ü  Doll Art Bebek

ü  Filografi

ü  Sivrihisar Kilimi

ü  Kuyum

ü  Cebe

ü  Ebru Sanatı

ü  Kağıt Rölyef

ü  Ahşap İşlemeciliği

ü  Sarka İşlemeciliği 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024