Vakıf mallarına çökmeye alıştılar - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir AlfaTürk

Vakıf mallarına çökmeye alıştılar

Vakıf mallarına çökmeye alıştılar
Yayınlama: 28 Mart 2023 Salı - 905
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Kurşunlu Külliyesini yıllardır kullanıyor. Edindiğimiz bilgiye göre kullanılan bina için Vakıfa 57 bin lira kira ödenirken, Odunpazarı Belediyesi Vakıf mülklerinden aylık 150 bin lira kira elde eederek adeta gayrimenkul simsarlığı yapıyor. 

Kurşunlu Külliyesin'de yer alan bazı zanaatkarları da çıkaran Odunpazarı Belediyesi bu kez de yeni bir vakıf binasına gözü dikti. Binayı kiralamak isteyen Kazım Kurt'un kılıfı ise hazır. "Depremzedelere tahsis edeceğiz" Vakıf binasını almak için zamanında hareket etmeyen Odunpazarı Belediyesi şimdi binayı almak istiyor. 

Bugün bina önünde basın açıklaması yapan Kazım Kurt “Vakıflar bölge müdürlüğü haksız ve hukuksuz işlem yapıyor” iddiasında bulundu. Odunpazarı Belediyesi olarak daha önceden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından da yönetmeliklere aykırı olarak yaptığı uygulamalar nedeniyle kendisine defalarca ceza kesilen Odunpazarı Belediyesi Vakıflar müdürlüğünün de kendileri gibi hukuksuz işlem yaptığını iddia ediyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Porsuk ve Bademlik Konukevleri'nin depremzedelere kullandırılmadığını kamuoyuna daha önce duyurmuştuk. Bu konukevlerini depremzedelere kullandırmayı akıl etmeyenler Vakıf binasını konukevi yaparak depremzedelere kullandırmak istediklerini iddia ediyorlar. 

Başkan Kurt gerçekleştirdiği açıklamada, söz konusu binayı öğrenci yurdu veya deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen deprem mağduru yurttaşların ya da kış aylarında barınma ihtiyacı olan vatandaşların hizmetine yönelik kullanmak üzere Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis edilmesi için başvurduklarını söyledi. Tahsisin uygun olmaması halinde ise doğrudan ya da ihale yöntemi ile Odunpazarı Belediyesi’ne kiralanmasını istediklerini ifade eden Başkan Kurt, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından söz konusu taşınmazın dükkan bölümünün Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eskişehir İrtibat bürosu olarak kullanılacağı, üst katların ise İnhisar Belediyesi’ne kiralandığı bilgisi ulaştığını ifade etti.

Başkan Kurt açıklamasında; “Söz konusu bina Vakıflar Bölge müdürlüğü tarafından 2017 yılında inşaatı bitti ve binanın 2021 yılında iskanı alınmıştır. 2022 yılında ise bir emlakçı aracılığıyla Odunpazarı Belediyesi’ne bu binanın kiralanması teklif edildi. Odunpazarı Belediyesi olarak o günün şartlarında kira fiyatı konusunda bir uzlaşma sağlayamadığımız için kiralayamadık. Bu bina ile ilgili temel amacımız bölgemizde öğrenci yurdu olarak kullanmak ya da kış aylarında yoksul durumdaki vatandaşlarımızın barınabilmesini sağlamak amacıyla bir konuk evi şeklinde değerlendirmek istiyorduk ancak 2022 yılında bunu gerçekleştiremedik” dedi.

 


'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024