Skandallar ve Zamlanlarla Anılmaktan Kurtulamadık! - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir AlfaTürk

Skandallar ve Zamlanlarla Anılmaktan Kurtulamadık!

Skandallar ve Zamlanlarla Anılmaktan Kurtulamadık!
Yayınlama: 28 Temmuz 2022 Perşembe - 404
A+
A-

Eskişehir geçtiğimiz yıllar içinde bir çok farklı skandal haberle Türkiye gündemine geldi. Belki de en traji komik olanı Büyükşehir Belediye Başkanın adının "Tarla Üzerine Kaçak Villa" yaptığı haberiydi. Öylesine büyük bir skandal olaydı ki artçı şokları bile bitmek bilmedi.

Ortaya çıkan durum da her zaman ki gibi yaptıkları işlerden öyle eminler ve tecrübelerine öyle güveniyorlardı ki İmar Barışından bile yararlanmak için sahte bilgi vermekten kaçınmamışlardı. Vasfı tarla olan yere çevre düzenlemesi yapılmış, ortasına villa dikilmiş, doğalgaz, elektrik vs gibi tüm alt yapıları yapılmış, çevre vatandaşın iddialarına göre belediye araçları ve personelleri sürekli çalışmıştı. Türkiye gündeminde günlerce konuşulan konu sonrasında ne oldu hatırlarsanız Tepebaşı belediyesi tarafından göstermelik bir ceza kesilerek hala 2022 yılının ortalarına geldiğimizde vasfı tarla olarak görünen yerdeki yapıya ruhsat verildi. Devlete sahte beyan verilmesinin uydu görüntüleriyle tespit edilmesinden sonra verilen yanıtlar "kedidir kedi" mıodunda haberimiz yok arkadaşlar yapmışlar diye geciştirildi..

Yettimi skandallar. Elbette yetmezdi.. Bir kere açılmıştı pandoranın kutusu.. Belediye otobüslerinin egzoz ölçümlerinde hile yapıldığı çıkıverdi bu kez ortaya.. Ardından belediye kayıtlarındaki 100 e yakın aracın kayıp olduğu.. Derken yıllardır tarihi geçmiş damacanaların su dağıtımında kullanıldığı ortaya çıkıveriyordu. Ardından bu kez yıllardır sisteme alınmış olması gereken damacanaların yok olduğu. Sonra Sakalara yapılan uygulamalar.. Deşildikçe deşiliyordu konular. Ulusal basında çarşaf çarşaf haberlere konu uloyurduk.

Yetiyormuydu bunlar. Yüzde 60 lık devasa su zammı. Derken bir ilçede çeşmelerden sarı su akıyordu. Derken şebekeye tarım ilacı karıştığı bir kaç hayvanın telef olduğu ve derken 3-4 mahallenin alt yapısının sıfırdan yenilenmesi..

Skandalların ardı arkası kesilmezmen yaşanan asayiş olayları, kadın cinayetleri, aranan bazı teröristlerin şehrimizi gizlenmek için tercih etmeleri. Ardına kimsenin cenazesini kabul etmediği bir teröristin Eskişehir'e gömülmesi. Eskişehir dışında yaşayan bir bebeğin öldürülüp belediyenin cenaze arabası gömdermemesi yüzünden otomobil bagajında cansız bedeninin Eskişehire getirilmesi..

Bir çırpıda gözlerimizi kapattığımızda ne konularla reklam etmişler şehrimizi. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünerek yaptıkları eylemler diye düşünmek gerekli. Zira bu durumları bile alkışlayan iyiki yaptınız diyen de çıkmadı değil aramızda.

Olay durum ahval böyle olunca bugün zam kararı verip yarına uygulayacaklarını söylediler. karar sonrası bazılarının tatile gideceğini de gizlemediler toplantı sırasında. Onlar tatil beldelireni güzelim Turizm kenti yaptık dedikleri Eskişehiri terk ederek giderken bu gece yarısı uygulanmaya başlaycak olan yüzsek su zammından etkilenmemek isteyenler de kuyruklara gittiler.

Şehrin her yerinde kuyruklar, kuyrukta bekleyenler bu sırada ne kadar alabilirsek kar olur diye hesap ederken, alımlara yapılan sınırlama..

Sosyal medyanın diline düştük yine. ulusal basında sözde öğrenci dostu olduğumuzdan tutup Zam geleceğini duyan esnafın uyanıklığı yapımadığına kadar pek çok eleştiri düştü yine ekranlara..

Yüzde 60 ortada bir durum yokken yapılan zam sonrasında yaşanan kuyrukları unutanlar, büyük olasılıkla geçtiğimiz yıl bütçe fazlası olarak 45 milyon lira gibi bir rakam fazla veren ESKi için yapılan bu yüzde 40 lık zammı ve kuyruklarda beklediğini unutucaktır.

unutmaya gerek yok hali hazırda hala bu zammı da savunmak için kendini paralayanların da var olduğu bir şehirde çok da söze gerek yoktur. Durum ve ahvali anlatıp, zaten büyük bütçe fazlaları veren kurumların böyle büyük zam yapmasına gerek varmıydı diyenler trol, zam olmalıdır az bile olmuş diyenlerin objektif olduğu bir yerde belki de yaşanan ve başımıza gelenler de az mıdır?

Evet son dönemler herseyin fiyatı artarken, yaşam şartları bazı kesimler için çok da zorlaşmışken hem 1999 yılıhnda verdiğiniz sözdeki kalitede bir suyu akıtamamış olmanızın utuncıyla, her yıl devasa miktarlarda bütçe fazlası verilmişken bir yıl belki 6 ay daha zam yapmayabilir ve halka Eskişehirliye Eskişehirlinin bütçesine katkı verebilirdiniz..

Ancak sizin niyetinizi en iyi özetleyen şu twitile yazımızı noktalayalım.

Sen suya %40 zam yap. Zamdan yürürlüğe girmeden önce su yüklemek isteyenlere kota koy, en fazla şu kadar yükleme yapabilirsiniz diye icat çıkar. Zam duyumu alınca sigaraları tezgah altına saklayıp satmayan açgözlü esnaf mısın sen mübarek, bırak isteyen istediği kadar yüklesin!"

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024