Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Erozyon Kontrolü Eylem Planı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekoloji

Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Erozyon Kontrolü Eylem Planı

Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Erozyon Kontrolü Eylem Planı
Yayınlama: 28 Mart 2024 Perşembe - 4.740
A+
A-

Orman Bölge Müdürü İsmail ÇETİN Mihalıççık İşletme Müdürü Güray GÜN ile birlikte Diközü ve Emircik ağaçlandırma sahalarında incelemelerde bulundu.

‘’Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Erozyon Kontrolü Eylem Planı" kapsamında Mihalıççık İlçesi, Diközü Mahallesinde bulunan Diközü Göleti havzasında makineli toprak işleme, galvanizli kafes tel eşik ve galvanizli kafes tel çit işleri yapılacak sahaları inceleyen Bölge Müdürümüz sahada önceki yıllarında yapılan kısımlarında da tamamlama dikimleri yapılması konusunda talimat verdi. Gölet havzasındaki çalışmalar Mayıs ayı sonuna kadar bitirilerek sonbaharda fidanların toprakla buluşturulması planlanıyor. Bu çalışma ile gölet ve barajların erozyonla su tutma kapasitesinin azalmaması ve tesis ömrünün uzatılması hedefleniyor.

Daha sonra sahanın bir kısmı 2011 yılında tesis edilen Beylikova İlçesi Emircik Mahallesinde bulunan Emircik Ağaçlandırma Uygulama Proje sahasını gezen Bölge Müdürümüz yapılan işleri yerinde denetledi. Emircik ağaçlandırma sahasında 2024 yılı ilkbaharında Sedir, Karaçam, Kuşburnu, Alıç, Ahlat, Badem, Yalancı Akasya türleri başta olmak üzere 120.000 adet fidanın toprakla buluşturulacak.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024