ESOGÜ Öğretim Üyelerinin Projesine Avrupa Birliği Desteği - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESOGÜ Öğretim Üyelerinin Projesine Avrupa Birliği Desteği

ESOGÜ Öğretim Üyelerinin Projesine Avrupa Birliği Desteği
Yayınlama: 3 Nisan 2024 Çarşamba - 1.596
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Yayan’ın yürütücüsü olduğu “The MATISSE Project: Model-Based Engineering of Digital Twins for Early Verification and Validation of Industrial Systems” başlıklı proje Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak proje ekibini makamında ağırlayarak başarılarından dolayı tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Çolak, projenin önemini vurgulayarak, ekibe çalışmalarında gösterdikleri özveri ve başarıları için teşekkürlerini iletti.

Türkiye, İsveç, Fransa, Avusturya, İtalya, Portekiz, Finlandiya olmak üzere 7 farklı ülkeden partnerlerin bulunduğu proje, 18 milyon Euro bütçe ile finanse edilecek. 2024 yılında başlaması ve 36 ay boyunca devam etmesi planlanan projede Eskişehir Osmangazi Üniversitenin ülke koordinatörlüğünde Türkiye Konsorsiyumu içinde OTOKAR ve DEFTR şirketleri de yer alıyor. Proje kapsamında özellikle karmaşık endüstriyel sistemlerin doğrulanması ve onaylanması için dijital ikizlerin otomatik olarak oluşturulması ve sürekli doğrulanması için çok disiplinli ve otomatik bir dijital ikiz araç zinciri geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Geliştirilecek sistemin teslim sürelerini kısaltması ve bu sistemlerin nihai kalitesini artırması beklenmektedir.

Doç. Dr. Uğur Yayan’ın koordinatörlüğündeki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ekibinde Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Yazıcı, Prof. Dr. Metin Özkan ve Jeoloji bölümü Araş. Gör. Dr. Kübra Yayan görev almakta ve endüstriyel sistemlerin doğrulanması, onaylanması ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması üzerine çalışmaktadır.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024