Geleceğin Bilim İnsanları ile Buluştular - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Geleceğin Bilim İnsanları ile Buluştular

Geleceğin Bilim İnsanları ile Buluştular
Yayınlama: 26 Mart 2024 Salı - 1.794
A+
A-

ESTÜ’lü Bilim İnsanları Havacılık ve Uzay Teknolojileri Panelinde Geleceğin Bilim İnsanları ile Buluştu

ESTÜ’lü bilim insanları, ESTÜ ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Havacılık ve Uzay Teknolojileri Panelinde geleceğin bilim insanları ile buluştu.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 22 Mart Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte, ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sayın Alper ÇABUK, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Hakan Ahmet NEFESLİOĞLU, Doç. Dr. Sayın Muammer TÜN, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Gordana KAPLAN, Uydu Uzay Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Metin ALTAN panelist olarak yer aldı. Panele, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sayın Muhammet BÜYÜK, Sayın Muammer DEMİRKAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sayın Burhanettin ELÇİ, Sayın Orhan Kemal KARAKUŞ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi çalışanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de dinleyici olarak katıldı.

Prof. Dr. Sayın Alper ÇABUK moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ESTÜ’lü bilim insanları, “Yakın Atmosfer ve Derin Uzay Çalışmaları, Dünya'nın Sırlarını Çözmek: Uzaktan Algılamanın Büyüleyici Gücü, Uzay Teknolojileri ile Afet Sonrası Kurtarma ve İyileştirme, Dünya Dışı Yaşam: Jeolojinin Rolü” başlıklarında sunumlar yaptı. Sunumların ardından ESTÜ’lü bilim insanları, Mayıs ayında yapılacak olan Eskişehir Gençlik Sempozyumuna (ESGES) katılacak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Panel, panelistler ile Yer Bilimleri ve Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Yer Bilimleri Laboratuvarları Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Emrah PEKKAN ve Yer Bilimleri ve Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Onur KAPLAN’a plaket takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024