2023 Yılı Ar-Ge ve İnovasyonda Kadın Zirvesi Ödülleri sahiplerini buldu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

2023 Yılı Ar-Ge ve İnovasyonda Kadın Zirvesi Ödülleri sahiplerini buldu

2023 Yılı Ar-Ge ve İnovasyonda Kadın Zirvesi Ödülleri sahiplerini buldu
Yayınlama: 11 Mart 2024 Pazartesi - 1.978
A+
A-

Anadolu Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, “2023 Yılı Ar-Ge ve İnovasyonda Kadın Zirvesi Ödül Töreni” düzenlendi. 2023 yılında Ar-Ge ve İnovasyon alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren kadın akademisyen ve araştırmacılara ödülleri törenle takdim edildi. 2023 Yılı Ar-Ge ve İnovasyonda Kadın Zirvesi’nde ödüller, “Ulusal Projeler”, “Uluslararası Projeler”, “Fikri ve Sınai Haklar”, “Proje Tabanlı Staj” ve “Girişimcilik” kategorilerinde verildi.  Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken, Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Göksel Arli ve Anadolu Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKAUM) Müdürü Prof. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir’in yanı sıra çok sayıda akademisyen katılım gösterdi.

Rektör Yardımcısı Demirci: Bilim kadınlarımıza ilham vererek kadının yükseköğretimdeki varlığını güçlendireceğiz”

Bir bilim kadını olarak büyük bir heyecanla, insanlığın ortak refahına ışık tutan, hayatın her alanında görkemli varlıklarını sürdüren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci sözlerine şu şekilde devam etti: “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleri ile başlatılan AR-GE ve İnovasyonda Kadın Zirvesi Ödülleri, Üniversitemiz adına gelenekselleşmiş bir etkinlik halini almıştır. Tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinliğimizin de sadece bilimde ve teknolojide değil, aynı zamanda toplumun her alanında kendi potansiyellerini gerçekleştirmek için çaba ortaya koyan bilim kadınlarımıza ilham vererek kadının yükseköğretimdeki varlığını güçlendireceğine inanıyorum. Bugün, eğitim-öğretim çalışmalarının yanı sıra Ar-Ge ve İnovasyon alanında başarılı çalışmalar yürüten kadın akademisyenlerimiz ve araştırmacılarımızla bir aradayız. Bundan da büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.”

Prof. Dr. Demirci konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bilimden sanata, sporun inceliklerinden siyasetin akışına ve iş dünyasına kadar birçok alanın kadın gözünden yorumu, tüm toplumsal erdemlerimizin kaynağını oluşturmaktadır. Diğer yandan kadınların Ar-Ge ve İnovasyon alanındaki katkılarına dayanan bu kaynak; paylaşılan refahı artırırken, yarınlara dönük umudu ve inancı beslemektedir. Bu vesileyle toplumun tüm alanlarında, ülkemizin değerlerine değer katmak ve onları yüceltmek adına özveriyle çalışan tüm kadınlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Prof. Dr. Taşdemir: “Mücadelemiz umarım herkesin yaşam tarzı haline gelir”

Anadolu Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKAUM) Müdürü Doç. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir ise ödül törenindeki konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Ar-Ge ve İnovasyonda Kadın Zirvesi Ödül Töreni vesileyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’müzü ve çalışmalarıyla ödül kazanan tüm kadınlarımızı kutlarım. Hafta boyunca şehrimizde ve üniversitemizde ne mutlu ki pek çok etkinlik gerçekleşti. Bu etkinliklerin hem 8 Mart’ı hem de kadınlarımızın özgürlük ve eşitlik için verdiği mücadeleyi anlama noktasında çok değer arz ettiğinden şüphem yok. Dilerim mücadelemiz içselleştirilir ve herkesin yaşam tarzı haline gelir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir’ diyerek kadın eli değen her şeyin ne denli değerli ve kıymetli olduğunun altını çizmiştir. Aklın ve bilimin gösterdiği yolda ilerleyerek şiddetsiz, güvenli, özgür ve eşitliğin sağlandığı bir dünya için emek vermeye devam edeceğiz.”

Toplam 5 kategoride 54 bilim kadınına ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, AKAUM Müdürü Prof. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce, Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Göksel Arli tarafından takdim edildi. Çalışmaları ile ödül alan isimler ise şu şekilde oldu:

Ulusal Projeler kapsamında çalışmalar yapan kadın araştırmacılar

Prof. Dr. Banu Özkazanç Pan

Prof. Dr. Burçin Türkcan

Prof. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt

Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan

Prof. Dr. Esra Ceyhan

Prof. Dr. Evrim Genç Kumtepe

Prof. Dr. Handan Deveci

Prof. Dr. Özlem Diken

Prof. Dr. Semra Günay

Prof. Dr. Zerrin Seller

Doç. Dr. Seçil Çelik

Doç. Dr. Yıldız Kurtyılmaz

Dr. Öğr. Üyesi Aysu Mutlutürk

Dr. Öğr. Üyesi Başak Erdem Kara

Dr. Öğr. Üyesi Derya Atik Kara

Dr. Öğr. Üyesi Dilruba Kürüm Yapıcıoğlu

Dr. Öğr. Üyesi Gülefşan Özge Kalaycı

Dr. Öğr. Üyesi Maıssam Nimer

Dr. Öğr. Üyesi Merve Özgür Göde

Dr. Öğr. Üyesi Semra Selvi Balo

Dr. Öğr. Üyesi Ümran Alan

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Karal Önder

Öğr. Gör. Dr. Gözde Türktarhan

Araş. Gör. Dr. Gamze Kaçar Tunç

Araş. Gör. Dr. Zeynep Yanaşmayan Wegele

Arş. Gör. Büket Şerefli Güney

Ayşe Serra Kaya

Canan Yılmaz Kapancık

Elif Apaydın Yaşar

Meral Ünlü

Uluslararası Projeler kapsamında çalışmalar yapan kadın araştırmacılar

Prof. Dr. İncilay Cangöz

Doç. Dr. Serpil Koçdar

Doç. Dr. Sunagül Sani Bozkurt

Doç. Dr. Tezcan Özkan Kutlu

Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek

Dr. Öğr.Üyesi Simge Süllü Durul

Öğr. Gör. Merve Diyarbakırlı

Öğr. Gör. Sevgi Elibol

Öğr. Gör. Rabia Taş

Fikri ve Sınai Haklar alanında yürütülen çalışmalar yapan kadın araştırmacılar

Prof. Dr. Betül Demirci

Prof. Dr. Gülşen Akalın Çiftçi

Prof. Dr. Leyla Yurttaş

Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop     

Prof. Dr. Müzeyyen Demirel

Prof. Dr. Rana Arslan

Doç. Dr. Begüm Nurpelin Sağlık

Doç. Dr. Belgin Sever

Doç. Dr. Evrim Akyıl

Proje Tabanlı staj kapsamında çalışmalar yapan kadın araştırmacılar

Prof. Dr. Gülfidan Barış

Prof. Dr. Hatice Zümrüt Tonus

Doç. Dr. Nilüfer Denissova

Girişimcilik alanında yürütülen çalışmalar kapsamında çalışmalar yapan kadın araştırmacılar

Prof. Dr. Serap Erdoğan

Prof. Dr. Zerrin Cantürk

Prof. Dr. Miriş Dİkmen



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024