Eskişehir’in Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir’in Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

Eskişehir’in Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi
Yayınlama: 6 Mart 2024 Çarşamba - 3.199
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olarak yer aldığı, Anadolu Üniversitesi Koordinatörlüğündeki Erasmus+ Okul Eğitim İş birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) alanından "Sanal Fizik Dersi Laboratuvarı Uygulamaları" (VPCLApps -Virtual Physics Course Lab Applications) projesi 129 proje başvurusu içerisinden 9 proje arasına girerek T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı bünyesindeki Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hibe almaya hak kazandı. 

Proje ile VPCLApps projesi ile en son teknolojiden ve yenilikçi öğretim yöntemlerinden yararlanarak lise fizik eğitimine yenilikçi ve katma değeri yüksek eğitim materyalleri tasarlanacak.

Lise öğrencilerine yüksek kalitede sanal fizik laboratuvarı deneyimleri sunarak kaynakları sınırlı veya fiziksel laboratuvar kurma konusunda kısıtlamalarla karşı karşıya kalan okullar için eğitimdeki kritik bir açığı giderecek olan VPCLApps projesi lise fizik eğitimine modern ve yenilikçi bir yaklaşımı sunmayı amaçlanıyor.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024