Bütçe dostu fiyatlarla sağlıklı beslenme - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Bütçe dostu fiyatlarla sağlıklı beslenme

Bütçe dostu fiyatlarla sağlıklı beslenme
Yayınlama: 5 Mart 2024 Salı - 3.121
A+
A-

Anadolu Üniversitesi öğrencilerine simit Türk yükseköğretim sisteminde birçok alanda öncü çalışmalara imza atan Anadolu Üniversitesi, öğrencileri ve personeline sunduğu geniş olanaklarla da başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi, yemekhane hizmetleriyle öğrencileri ve personeline uygun fiyata besleyici menüler sunuyor.

15 TL’ye lezzetli ve kaliteli yemek hizmeti

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere pek çok kurumda olmayan üç öğün yemek servisi ile öğrencilerin ucuz ve sağlıklı bir şekilde sağlıklı beslenmesini önemseyen Anadolu Üniversitesi, yemek içeriklerinde sunulan kaliteli ürünlerden ödün vermiyor. Anadolu Üniversiteli öğrenciler her gün farklı ve çeşit çeşit hazırlanan lezzetli menülere yalnızca 15 TL’ye ulaşıyor. Öte yandan Anadolu Üniversitesi, yemekhane hizmetlerinde öğrencilerini memnun edecek bir uygulamayı da geçtiğimiz yıl hayata geçirmişti. Bu kapsamda “Menüyü Sen Belirle” anketiyle, her ayın ilk öğle yemeği menüsü öğrencilerin tercihiyle hazırlanıyor ve servis ediliyor.

Sağlıklı, zengin menüler

Anadolu Üniversitesi kendi yemeğini kendi üreten üniversite olarak da adından başarıyla söz ettiriyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Yemek Üretim Merkezi ile öğrencilerin ve personelin yemek hizmeti talepleri karşılanıyor. Merkezin modern tesislerinde uluslararası hijyen standartlarına uygun olarak üretim sağlanırken Sağlık Bakanlığı’nın sağlıklı beslenme piramidine uygun şekilde besleyici değeri yüksek menüler üretiliyor. Merkezdeki tüm üretim süreci ise gıda mühendislerinin kontrol ve denetimleri eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Vejetaryenler ve çölyak hastaları da unutulmuyor

Vejetaryen bireyler için de ayrı bir menü oluşturulan yemekhanelerde günlük ya da haftalık otomasyonlarla dileyen herkes öğle menüsünde vejetaryen yemeklerden faydalanabiliyor. Glüten hassasiyeti bulunan çölyak hastası öğrenciler ve personel ise yemekhane müdürlüğüne başvuruda bulunarak kendilerine özel glüten içermeyen gıdalardan çıkarılan menüden yararlanabiliyor. Öte yandan Anadolu Üniversitesi yeşil bir gelecek ve sıfır atık projeleri kapsamında çevreye duyarlı ve tasarruflu üretim-tüketim politikalarını destekleyerek hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024