JOIN! projesinin açılış toplantısı yapıldı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

JOIN! projesinin açılış toplantısı yapıldı

JOIN! projesinin açılış toplantısı yapıldı
Yayınlama: 3 Mart 2024 Pazar - 2.311
A+
A-

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde yürütülecek olan Jean MonnetModule projesi “JOIN!” (Journalism Students Improving News Coverage about Türkiye and the EU / KATIL! Gazetecilik Öğrencileri Türkiye ve AB İlişkileri Hakkındaki Haberleri Geliştiriyor) Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen toplantı ile çalışmalarına başladı.

JOIN! isimli projenin açılış toplantısı Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci’nin katılımıyla Rektörlük Binasında gerçekleştirildi. Toplantıda Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin,Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İncilay Cangöz ve proje ekibinden Doç. Dr. Tezcan Özkan Kutlu, Dr. Öğr. Üyesi Simge Süllü Durul, Öğr. Gör. Rabia Taş ve Arş. Gör. Hülya Tekbıyık yer aldı.

Doç. Dr. Paksoy: “Öğrenciler birçok etkinliğe katılacak”

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Alaaddin F. Paksoy’un sunumuyla başlayan toplantıda 3 yıl sürecek projenin kapsamı, hedefleri, akademik çıktıları ve bütçesi konuşuldu. Paksoyyaptığı konuşmada, iletişim bilimleri ve gazetecilik alanında bir Jean Monnet Moduleprojesinin ilk kez bir devlet üniversitesinde yürütüleceğini belirterek projenin önemini şöyle açıkladı: “Türkiye-AB ilişkilerinin günlük siyasi gündemin ötesinde de bir anlamı var. Gazetecilik öğrencilerinin bu ilişkilerin tarihsel, kültürel ve ekonomik yönlerini bilmesi gerekiyor. Proje çerçevesinde öğrencilerimiz 3 yıl boyunca Avrupa Birliği hakkında birçok etkinliğe katılacak ve bilgi düzeylerini artıracaklar. Ayrıca öğrenciler,mesleki birikimlerini geliştirmek için uygulamalı etkinliklerde yer alacak ve İngilizce içerik üretme konusunda deneyim kazanacaklar.”

Eskişehir’in tanıtılmasına katkı sunulacak

Toplantıda projenin üniversite ve şehir bütünleşmesine katkıda bulunacağı ve projenin bazı etkinliklerinin kampüs dışında, Eskişehir şehir merkezinde yapılacağı belirtildi. Ayrıca, proje kapsamında öğrenciler tarafından yayımlanacak bir haber portalıyla da Eskişehir’in Avrupa çapında tanıtımına destek olunacağı ifade edildi. Paksoy’un sunumunun ardından proje kapsamında yapılacak seminerler, konferanslar, atölye çalışmaları ve modül dersleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Proje açılış toplantısı join.anadolu.edu.tr adresli proje web sitesinin tanıtılmasıyla sona erdi.

 


Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024