Eskişehir Teknik Üniversitesi Prototip Merkezi Açılış Töreni Gerçekleştirildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir Teknik Üniversitesi Prototip Merkezi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Prototip Merkezi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Yayınlama: 29 Şubat 2024 Perşembe - 2.375
A+
A-

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek Projesi çerçevesinde kurulan ESTÜ Prototip Merkezi Açılış Töreni, 27 Şubat 2024 Salı günü gerçekleştirildi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih KACIR, Eskişehir Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Sayın Fatih Dönmez, Bakan Yardımcıları Sayın Oruç Baba İNAN ile Sayın Ahmet YOZGATLIGİL, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Fuat ERDAL, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan MANDAL,  KOSGEB Başkanı Sayın Ahmet Serdar İBRAHİMCİOĞLU, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Ahmet Halit HATİP, Sanayi Genel Müdürü Sayın İlker Murat AR, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sayın Abdurrahman AYDIN, Teşvik Uygulama Genel Müdürü Sayın Hüseyin Cahit BÜYÜKBAŞ, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Ahmet ŞİMŞEK, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Erol ÖKTEN, KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Sayın Tarık YILMAZ’ın yanı sıra proje paydaşları ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

ESTÜ Prototip Merkezi tanıtım filmi gösterimi ve Operasyon Koordinasyon Birimi Yöneticisi Prof. Dr. Sayın Tahir Hikmet KARAKOÇ’un ESTÜ Prototip Merkezi hakkında bilgi aktarımında bulunmasıyla başlayan törenin açılış konuşması, Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN tarafından yapıldı. Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, Üniversite-Sanayi iş birliklerinin ülkelerin kalkınmasındaki önemine dikkat çekerek, Eskişehir Teknik Üniversitesinin başarılı bir eğitim-öğretim politikası benimsediğine vurgu yaptı. Bu kapsamda; ESTÜ-AKADEMİ eğitimlerinin verilmesi, ESTÜ-TTO A.Ş. ve Araştırma-Geliştirme, Teknoloji Yönetimi ve İnovasyon Birimlerinin hayata geçirilmesi, Sismik İzolatör Test Laboratuvarında deprem araştırmalarının yürütülmesi, TÜBİTAK 1004–Yüksek Teknoloji Platformları programında paydaşlık görevinin yürütülmesi gibi toplumsal ve bilimsel katkı temelli önemli projeleri hayata geçiren ESTÜ’nün bu faaliyetlerini ESTÜ Prototip Merkezi gibi girişimlerle sürdürmeye devam edeceğine de dikkat çekti.

Ardından söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Sayın Fatih DÖNMEZ, “Meslek hayatına AR-GE mühendisi olarak başlamış bir kardeşinizim. Dolayısıyla AR-GE’nin ne demek olduğunu iyi bilirim. Prototip üretmek görüldüğü kadar kolay olmayan, zor bir süreçtir. Ciddi malî yük ve emek gerektiren bu sürecin gelmiş olduğumuz noktada yerli tasarım yapabilen merkezlerimiz tarafından yürütülüyor olması çok önemli. Yerli tasarım, yerli üretim ve yerli markaların oluşması ülkemiz adına gururlandırıcı bir durum. Bakanlığımız ve TÜBİTAK’ın değerli katkılarıyla yıllardır konuşulan Üniversite-Sanayi iş birliklerinde de son yıllarda oldukça önemli gelişmeler kaydedildi. Üniversite-Sanayi iş birliklerinin çok güzel örnekleri ortaya konmuş oldu. Bundan sonraki süreçte de Eskişehir’imize güç katacak, enerji getirecek; küçük ve orta ölçekli kobi ihtiyacını karşılayacak girişimlerin artmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ESTÜ Prototip Merkezi, Yunus Emre'nin öğretilerini modern bir bakış açısıyla birleştirerek Eskişehir'in geleceğine ışık tutacaktır. Bu merkez, Yunus'un sevgi, birlik ve hoşgörü dolu sözleri gibi, girişimcilere, KOBİ'lere ve start-up'lara teknoloji destekleri sunarak, şehri bir birliktelik başarısının merkezi yapma vizyonunu taşımaktadır. Bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Eskişehir'imizin bu önemli gününde bir araya gelerek, şehrimizin adını daha yükseklere taşımak için el birliğiyle çalışacağımıza olan inancımızı yineleyerek, açılışımızın hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih KACIR, “Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası, eğitimin, gençlerin şehri Eskişehir son dönemde sanayi ve teknoloji altyapısıyla da göz kamaştırıyor. Şehrimiz, geçmişte Yunus Emre ve Nasreddin Hoca gibi önemli şahsiyetlerle Anadolu irfanına değer kattığı gibi şimdi de üreticisi, akademisyeni, çalışkan gençleriyle ülkemize kıymet katıyor. Türkiye’nin ileri teknolojilerde gerçekleştirdiği projelere Eskişehir liderlik yapıyor. Bugün burada Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde AB eş finansmanıyla hayata geçirdiğimiz İleri Prototip İstasyonuyla bu inşa edilen ekosisteme bir alt yapı daha eklemenin gururu içerisindeyiz. Eskişehir’imize ve Eskişehir Teknik Üniversite’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı KACIR ve beraberindeki heyet üyeleri ESTÜ Prototip Merkezini ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı KACIR tarafından açılışı gerçekleştirilen Merkez hakkında bilgi aktarımı Prototip Merkezi Operasyon Koordinasyon Birimi Yöneticisi Prof. Dr. Sayın Tahir Hikmet KARAKOÇ ve proje ekibi tarafından yapıldı.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024