Borsa İstanbul A.Ş. İKAF’24 kapsamında İİBF’ye konuk oldu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Borsa İstanbul A.Ş. İKAF’24 kapsamında İİBF’ye konuk oldu

Borsa İstanbul A.Ş. İKAF’24 kapsamında İİBF’ye konuk oldu
Yayınlama: 28 Şubat 2024 Çarşamba - 1.760
A+
A-

İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF) kapsamında düzenlenen “Kariyerine Yatırım Yapma Zamanı” başlıklı söyleşi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Borsa İstanbul A.Ş. (BİST) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şenol Duman ve Borsa İstanbul Yetenek Yönetim Direktörü Dr. Ersan Geyik’in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ethem Esen, İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Prof. Dr. Dağdemir: “Borsa İstanbul’un bizim için yeri ayrı”

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir, Borsa İstanbul’u öğrencilerle buluşturmuş olmanın önemine değinerek şunları söyledi: “İKAF’24 bizim için gerçekten fuar heyecanını yaşadığımız bir etkinlik olacak. Fuar kapsamında çok kıymetli paydaşlarımızla güzel etkinlikler yapacağız. Bu paydaşlarımızdan biri de Borsa İstanbul. Fakültemizde BİST laboratuvarlarından bir tanesi bulunuyor. İki yıl önce açılışını gerçekleştirdiğimiz bu laboratuvarların bizler için faydası çok büyük. Bu kapsamda BİST’in bizim için yeri ayrı.”

Dr. Duman: “Kendinize kesinlikle bir rol model edinin” 

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şenol Duman, İKAF kapsamında Anadolu Üniversitesinde öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek  başladığı konuşmasında BİST’in tüm yatırımcılar için güvenilir, şeffaf, etkin, adil, yenilikçi, rekabetçi ve sürdürülebilir bir işlem platformu yaratma misyonuna değindi. Duman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burada bulunmak bizim için bir onur. Eğer bir gün Borsa İstanbul’a gelirseniz sizlerin de canlı borsayı görmenizi çok isterim. Bugün iki farklı sunumum olacak. Bunlardan biri benim ilham kaynaklarım, kariyer sürecim olacak. Ardından sizlere BİST’te kariyer adımları ve şirket kültürümüzden söz edeceğiz. Benim öncelikli ve en büyük önerim bir rol model edinmeniz olacaktır. Ben yirmi yedi yaşında İngilizce öğrenip bu günlere geldiysem, siz çok daha iyilerini yaparsınız.”

Dr. Geyik: “İngilizce ve azim olmazsa olmazımız”

Borsa İstanbul Yetenek Yönetim Direktörü Dr. Ersan Geyik ise öğrencilere BİST’teki fırsatlardan ve kariyer adımlarından söz etti. Dr. Geyik konuşmasında şunları söyledi: “Kariyer basamaklarını tırmanırken çalışanlarımızı her sene kendi sınavlarımıza tabii tutuyoruz. Buradan alacağınız sonuçların değerlendirilmesi ile kıdemleriniz yükseliyor. Bizim için İngilizce ve azim sizi öne çıkaracak özellikler oluyor.”

Söyleşinin sonunda Dr. Şenol Duman’a teşekkür belgesi ile hediyesi, Anadolu Üniversitesi adına İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir tarafından takdim edildi. BİST Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman da katılım gösteren öğrencilere armağanlarını takdim ettikten sonra etkinlik sona erdi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024