"Eskişehir’i TÜBİTAK Yayınları ile Buluşturuyoruz Projesi"nin İmza Töreni Yapıldı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

"Eskişehir’i TÜBİTAK Yayınları ile Buluşturuyoruz Projesi"nin İmza Töreni Yapıldı

"Eskişehir’i TÜBİTAK Yayınları ile Buluşturuyoruz Projesi"nin İmza Töreni Yapıldı
Yayınlama: 27 Şubat 2024 Salı - 6.212
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ile birlikte Milli İrade İlkokulu'nda düzenlenen “Eskişehir'i TÜBİTAK Yayınları ile Buluşturuyoruz Projesi”nin imza törenine katıldı.

Programın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, bilimi toplumla buluşturan bu çalışma kapsamında Eskişehir'de anaokulundan liseye kadar geniş bir yelpazede 395 okula on binlerce popüler bilim kitabı ve dergisini hediye etmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhuriyet'in ikinci asrında "Tam bağımsız ve müreffeh Türkiye" hedefine emin adımlarla ilerlediklerine dikkati çeken Bakan Kacır, ülkemizin en kıymetli hazinesi insan kaynağına yatırım yaparak ülkenin tarihine ve talihine yeni bir istikamet tayin ettiklerini anlattı.

Bakan Kacır, Eskişehir'i başta bilim ve teknoloji olmak üzere her alanda desteklemeye devam edeceklerini belirterek, kente sağlanan TÜBİTAK AR-GE desteklerine ilişkin bilgi verdi.

Medeniyetin "Oku. Yaradan Rabb'inin adıyla oku." emri üzerine bina edildiğini söyleyen Bakan Kacır, "Elbette, bu ilahi mesajın, özünde kâinatın anlamlandırılması manası taşıdığına inanıyoruz. Fakat bununla birlikte kitapların bu mana yolculuğunda en kıymetli yol arkadaşlarımız olduğunun da bilincindeyiz. Kitaplarla kurduğumuz bağ güçlendikçe ve düşünceye olan bağlılığımızı sürdürdükçe ülkemizin ve insanlığın yararına olacak pek çok bilimsel ve teknolojik gelişmeyi hayata geçireceğimize inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Milli Teknoloji Hamlesini belirlenen hedeflere taşıyacak, daha ileriye götürecek olan bugünün çocukları ve gençleri; onların en iyi şekilde eğitim almaları ve geleceğe güvenle hazırlanmaları bakımından TÜBİTAK Yayınlarının onların üzerindeki etkilerinin farkındayız ve bu projemizi bunun için gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal protokolü imzaladı. Program Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve diğer protokol üyelerinin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024