Murat Atılgan Ortaokulu’nda büyük dönüşüm! - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Murat Atılgan Ortaokulu’nda büyük dönüşüm!

Murat Atılgan Ortaokulu’nda büyük dönüşüm!
Yayınlama: 27 Şubat 2024 Salı - 6.469
A+
A-

Yepyeni bir okul olduEskişehir'in köklü okullarından Murat Atılgan Ortaokulu'nda büyük değişim ve dönüşüm dikkat çekiyor. 

Şehrimizin 1967  yılında eğitim öğretim hayatına başlayan  1200 öğrenciye ve 90 personele sahip köklü okullarından Murat Atılgan Ortaokulu’nda  Ağustos 2023 ayından itibaren büyük değişim yaşanmaya başladı. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından   Fatih Anadolu Lisesi’nden  Murat Atılgan Ortaokuluna Ağustos ayında görevlendirilen Okul Müdürü Halil Turhan tarafından    Murat Atılgan Ortaokulu’nda  geniş çaplı fiziki mekan iyileştirilmesi , yapılan akademik  faaliyetler , sosyal ,kültürel ve sportif çalışmalar dikkat çekmektedir.

Ağustos ayından yarıyıl tatiline kadar yapılan çalışmaların en önemlisi  çok yoğun bir şekilde kullanılan , okulun 4 katında bulunan  yıpranmış öğrenci ve personel tuvaletlerinin  yıkılıp yenilenmesi olmuştur. Okul bahçesi ve bina içerisinde kötü koku oluşturan kanalizasyon ve logar sisteminin tamirinin , temizliğinin yapılıp  ,  okulun modern ve kullanışlı yeni tuvaletlerinin yeniden yapılıp kısa süre içerisinde hizmete sunulmuştur. 

Okul içerisindeki tüm koridorların duvar tadilatlarının yapılıp yeni panolarla düzenlenmesi , asansörün kesintisiz çalışma düzeninin kurulması , öğrencilerin hem sportif faaliyet hem de dersler için kız-erkek yeni soyunma-giyinme odalarının yapılması , öğrencilerin kullandığı merdivenlere güvenlik filelerinin kurulması , sınıf içi askılık ve panolarının yenilenerek çoğaltılması ,  bina içerisindeki tüm kapıların yenilenmesi , okul dış cephe boyasının ve dış giriş kapılarının yenilenmesi , tehlike arz eden tüm kapı ve pencere camlarının değiştirilmesi ,  bina içi merdiven mermerlerinin yenilenmesi , öğrenci kantin alanının tadilatı ve öğrencilerin masa ve sandalyelere oturarak ihtiyaçlarını giderilmesinin sağlanması , çok amaçlı salonuna kapsamlı bir şekilde tadilat yapılması ,  öğretmenler odasının komple yenilenmesi ve modern bir çalışma dinleme ortamının düzenlenmesi , tüm çalışma bilgisayarlarının yenilenmesi , 500 adet  yeni öğrenci sıra ve masalarının getirtilmesi , okulun tüm sportif malzemelerinin yenilenmesi , okul içerisindeki ve dışarısındaki tüm yönlendirme tabelalarıyla okul isimliklerinin yenilenmesi  , dış binaya Milli Bayramlarımızda asılan Türk Bayrağımızın ve Atatürk Posterinin yenilenmesi  5 aylık bir sürede bitirilen çalışmalar olarak göze çarpmaktadır.

Akademik olarak öğrenci ders ve öğrenim çalışmalarının yeniden düzenlenip uygulandığı  , sportif , kültürel özellikle de öğrencilerin sosyal sorumluluk adına gelişimlerini sağlayan çalışmalarda yoğun olarak faaliyetlerin devam ettiği görülmektedir. Tiyatro , müzik grupları ve halk dansları çalışmaları ile desteklenen öğrenciler , sosyal sorumluluk projeleri kapsamında  gruplar kurarak çevre  bilincini geliştirmeden , hayvan haklarına , ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktan ,yaşlı bakım evlerine   ve daha bir çok konuda toplum içerisinde çalışmalarını yapmaktadırlar. Sportif alanda daha şimdiden belli branşlarda Eskişehir birinciliği ,ikinciliği ve Türkiye ikinciliği  derecelerini okul öğrencileri kazanmıştır.

Odunpazarı Kaymakamlığı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü , Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü , ve  Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü   işbirliği ile planlanan diğer çalışmalar devam etmektedir.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024