ESTÜ Akademi Paydaşları İç Anadolu Kariyer Fuarında (İKAF’23) Öğrencilerle Buluştu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ Akademi Paydaşları İç Anadolu Kariyer Fuarında (İKAF’23) Öğrencilerle Buluştu

ESTÜ Akademi Paydaşları İç Anadolu Kariyer Fuarında (İKAF’23) Öğrencilerle Buluştu
Yayınlama: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 2.423
A+
A-

20 paydaş üniversite ve Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde 4-5 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen İç Anadolu Kariyer Fuarında (İKAF’23), ESTÜ Akademi paydaşları üniversite öğrencileri ve sektör temsilcileri ile buluştu.

ESTÜ Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi tarafından sektörünün önde gelen temsilcileri ile yürütülen programlar ve sunulan imkânlar İKAF’23’te açılan ESTÜ standında tanıtılırken, farklı üniversitelerden gelen öğrencilere ve sektör temsilcilerine de sunumlar yapıldı.

ESTÜ Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi Akademi Programlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Nazan GÜL tarafından gerçekleştirilen “Bir Üniversite-Sektör İşbirliği Örneği: ESTÜ Akademi Programları” başlıklı sunumda sektör-üniversite iş birliğinin başarılı bir örneği olarak öne çıkan ESTÜ Akademi programlarının sunduğu staj, proje deneyimi kazanma, yarı ve tam zamanlı istihdam edilme, farklı sektörleri tanıyarak network kurma olanakları tanıtıldı.

İç Anadolu Kariyer Fuarında Ford Otosan yetkilileri Sayın Ömer Ersoy ALANYALI, Sayın Ahmet İCAT, Sayın Sinan BALABAN, Sayın Yunus Emre ÇAKMAZ, Sayın Mehmet Ali EROL ve Sayın Sinan PEHLİVAN tarafından Ford Otosan Eskişehir Fabrikaları ve Ford Üretim sistemi ile ESTÜ Ford Otosan Yazılım Ofisi’nin tanıtıldığı iki ayrı sunum yapıldı. Başarı ile yürütülen ICI Akademi Programı aracılığı ile ICI Teknoloji Kurucu Başkanı Sayın Kenan IŞIK tarafından “ICI ile Geleceğine Yön Ver”; Şişecam İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Metin TUTCUOĞLU tarafından Şişecam’da iş ve kariyer fırsatları; FİGES yetkilileri Sayın İrem UNCU AVŞAR ve Sayın Örge Özkan GÖK’ün yetkin mühendislik gerekleri sunumları öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

ESTÜ proje takımlarından Hidroana ve Kontak takımlarının hidrojen yakıtları ve otonom dronların otonom şarjına ilişkin bilgilendirmeleri katılımcılar tarafından ilgi ile takip edilirken,  ESTÜ proje takımları Solar Team ve Anatolia Aero Dizayn ekipleri de Teknofest deneyimlerini paylaştı.

ESTÜ, İç Anadolu Kariyer Fuarında ( İKAF’23), 9 ayrı oturumda gerçekleştirdiği sunumlarla farklı üniversitelerdeki öğrencilerde farkındalık yaratırken, öğrenci ve sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği ESTÜ İKAF’23 stant ve sunumları, hem paydaşlarından hem de katılımcılarından tam not aldı.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024