Aziz Milletimizin Ortak Sesi Olan İstiklal Marşımız 102. Yaşında... - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Aziz Milletimizin Ortak Sesi Olan İstiklal Marşımız 102. Yaşında...

Aziz Milletimizin Ortak Sesi Olan İstiklal Marşımız 102. Yaşında...
Yayınlama: 13 Mart 2023 Pazartesi - 1.682
A+
A-

İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü münasebetiyle, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda "12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 102. Yıl Dönümü" programı düzenlendi.

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Müdürlüğümüz koordinesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümünde düzenlenen programa Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy, İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre, Müdürlüğümüz idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Müdürlüğümüzün koordine ettiği Borsa İstanbul Fen Lisesi ve Özel Yeni Yol Okullarının birlikte hazırladıkları program, Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Orkestra şefi Betül Yıldırır'ın yönetimindeki orkestranın İstiklal Marşı'nı çalması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Borsa İstanbul Fen Lisesi Müdürü İlker Nebi Özgür yaptı.  İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili video gösteriminin ardından Mehmet Akif'in "Yeis" şiiri öğrenciler tarafından okundu. Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencilerinin sundukları oratoryoya Özel Yeni Yol Okulları öğrencileri türkü ve enstrümanları ile eşlik etti. Programın devamında öğretmenlerimiz zeybek gösterisi sergiledi.

Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" il finalinde dereceye giren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri verildi. Lise düzeyinde birinci olan Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Enes Sait Paksoy " Şahsım ve dereceye giren diğer kardeşlerim adına bir açıklama yapmak istiyorum. İstiklal Marşı'nı para için yazmayan bir şairin torunları olarak Asım'ın Nesli olduğumuzu göstermek istiyoruz. Valiliğimiz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bizlere takdim ettikleri para ödülünü zor günler yaşayan ülkemizde depremden etkilenen vatandaşlarımız için kullanılmak üzere AFAD hesabına bağışlayacağız." dedi. Öğrenciler Akif'in sadece şiirini ezberlemekle kalmayıp ruhunu da kavrayabildiklerini gösterdiler. Gençlerin milli şuur ile donanmış olmaları, yardımseverlik, fedakârlık gibi duygularla hareket etmeleri, "devlet ve millet el ele birlikte çok güçlüyüz." mesajı vermeleri salondaki davetlilerin takdirini topladı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024