ESTÜ Öğrencilerini Avrupaya Gönderiyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ Öğrencilerini Avrupaya Gönderiyor

ESTÜ Öğrencilerini Avrupaya Gönderiyor
Yayınlama: 3 Mart 2023 Cuma - 1.800
A+
A-

ESTÜ European Solidarity Corps ( Avrupa Dayanışma Programı) Kapsamında Öğrencilerini Avrupa’ya Gönderiyor

Erasmus+ programının altında yer alan European Solidarity Corps’a (ESC - Avrupa Dayanışma Programı) akredite olmak için 2022 yılında başvuru yapan Eskişehir Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi, “Destekleyen/Ev Sahibi” rolü için Kalite Sertifikasını almaya hak kazandı.

ESC’ye akredite olmak için 2022 yılında yapılan 58 başvurunun bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirilmesi sonucunda; 3 kurum “Lider” rolü, 18 kurum ise “Destekleyen/Ev Sahibi” rolü için Kalite Sertifikası aldı. 18 kurum arasında yer alan ESTÜ, “Destekleyen” kurum statüsünde kazandığı akreditasyonu ile öğrencilerini sadece Erasmus+ öğrenim hareketliliği programı altında değil, aynı zamanda ESC programı altında da destekleyebilecektir.

Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Nedir?

Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında 18-30 yaş arası gençler mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın Avrupa’da diledikleri bir ülkede gönüllülük faaliyetleri, iş, staj ve dayanışma projelerinde yer alabiliyorlar. Gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimi olan ESC; öğrencilerin kültürlerarası iletişim becerilerini geliştirirken, aynı zamanda yabancı dil seviyelerini de geliştirmelerine katkı sağlıyor.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024