Öğrenciler Derslerdeki Eksiklerini Tamamlıyorlar - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Öğrenciler Derslerdeki Eksiklerini Tamamlıyorlar

Öğrenciler Derslerdeki Eksiklerini Tamamlıyorlar
Yayınlama: 25 Ocak 2023 Çarşamba - 1.869
A+
A-

Eskişehir'deki Öğrenciler, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla Derslerdeki Eksiklerini Tamamlıyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan "Kış Okulları Kursu" Eskişehir’de başladı. İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre, Ahmet Sezer Ortaokulunda "Kış Okulları" adı altında açılan kursları inceledi. Okul Müdürü Kutlay Yılmaz’dan devam eden kurslar hakkında bilgi alan Töre, daha sonra dersliklere girerek öğrenciler ile bir süre sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının;  her kademe ve seviyedeki öğrencimizin gelişimini gözeterek planlanıp hazırlandığını, hem eğitici, hem de öğretici bir yanının bulunduğunu, çocuklarımızın boş zamanlarında keyifli vakit geçirmesini katkı sağlayacak şekilde tasarlandığını, üstelik yenilikçi eğitim yaklaşımların kullanıldığı programda, eğlenceli ve günlük yaşamla ilişkili, yaparak-yaşayarak öğrenme sürecini kapsayan ve öğrencilerin ihtiyaçlarına göre farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş içerikler yer aldığını ifade etti. Açılan destekleme ve yetiştirme kurslarını yerinde ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Töre, kurslara olan ilgi ve katılımdan duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirerek eğitim yöneticilerine, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkürlerini iletti.

Kurslar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Kutlay Yılmaz, "Bakanlığımız bu yıl ilk defa yarıyıl tatiline özel Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Projesi’ni başlattı. Biz de bunu öğrencilerimize duyurduk. Okul idaresi olarak planlamamızı yaptık. Öğrencilerimiz tatil yapmak yerine kurslara gelmeyi tercih ettiler. Bu gerçekten çok güzel bir durum. Burada derslerdeki eksiklerini tamamlıyorlar. Yeni nesil soru çözümlerini öğreniyorlar. Onlar için gerçekten bir özel ders niteliğinde oldu" dedi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024