ESTÜ Öğrencileri Teknik Geziler İle Sektörü Yakından Tanıyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ Öğrencileri Teknik Geziler İle Sektörü Yakından Tanıyor

ESTÜ Öğrencileri Teknik Geziler İle Sektörü Yakından Tanıyor
Yayınlama: 3 Ocak 2023 Salı - 1.658
A+
A-

ESTÜ Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi tarafından yürütülen ESTÜ Akademi Programları, verimli paydaşlıklar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor. Bu kapsamda sürdürülen akademi programlarında 2022-2023 Akademik Yılı güz döneminin ilk teknik gezileri, ESTÜ- TÜRASAŞ Akademi kapsamında gerçekleştirildi.

TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleşen ve ESTÜ öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği gezilerden ilki,  Türkiye’deki demir yolu kültürü ve tarihi için farkındalık oluşturulması hedefi ile TÜRASAŞ Devrim Arabaları Müzesi’nde müze yetkilisi Sayın Zişan ÇALIK’ın anlatımı eşliğinde 15 Aralık 2022 Perşembe günü başladı. TÜRASAŞ deney laboratuvarında “Malzeme Bilgisi ve Tahribatlı Muayene” seminerinin Yüksek Mühendis Sayın Ayşe Betül AKMAN tarafından verilmesi ve tahribatlı testlerin yerinde gerçekleştirilmesi ile devam eden gezi, öğrencilere ilgili malzemelerin tanıtılmasıyla sonlandırıldı.

İkinci gezi ise 29 Aralık 2022 Perşembe günü “Dünden Bugüne Raylı Sistemler” başlıklı seminerin Mühendis Sayın Serhat SAĞ tarafından verilmesi ve ardından TÜRASAŞ Lokomotif Fabrikasının gezilmesi ile tamamlandı. Lokomotif Fabrikasını gezen ESTÜ öğrencileri, aldıkları seminerden edindikleri bilgiler ışığında lokomotif üretimi ve bakımına dair iş akışlarını yerinde görmenin yanı sıra Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli lokomotifi E5000’i de yerinde inceleme ve üretim sürecini birinci ağızdan dinleme şansını yakaladılar.

Öğrencilere; sektöre yönelik iletişim ağı kurma, sektör gereklerini, güncelini takip etme, istihdam olanağı ve staj gibi imkânlara ulaşma şansı sunan ESTÜ Akademi programları, anlatılanların yerinde değerlendirilerek alan deneyimi sağlama ve bilgileri kalıcı hale getirme imkânı sağlayan teknik gezilerle devam edecek.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024