Ancak Eskişehir’de olur! Sokak pazarı hizmete başladı vatandaş sevindi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Ancak Eskişehir’de olur! Sokak pazarı hizmete başladı vatandaş sevindi

Ancak Eskişehir’de olur! Sokak pazarı hizmete başladı vatandaş sevindi
Yayınlama: 18 Mart 2024 Pazartesi - 5.883
A+
A-

Avrupa kenti, avrupa belediyeciliği, dünyanın en yaşanılır şehri diye anlatılan Eskişehir'de gelinen noktayı gösteren son gelişmeye Tepebaşı Belediyesi imza attı. Yıllardır pazar yeri bekleyen vatandaş, artık ilçelerde bile olan Kapalı Pazaryeri,  yerine sokak pazarı açılmasına sevindi. 

Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi diyoruz

Eskişehir'de artık bir çok şeyi kabullenmiş durumda. Psikolojide buna öğrenilmiş çaresizlik deniyor. Halk arasında ise "Allah garibana eşeğini önce kaybettirir, sonra buldurur sevindirirmiş" diye tabir ediliyor. 

Olmazsa olmaz belediyecilik hizmetlerini öyle hale getirilmiş ki vatandaş kabullenmek ve eksiklerine rağmen duruma sevinmek durumunda bırakılıyor. 

Yıllardır hizmet bekleyen Yaşam Kent'in de yaşadığı durum tam da bu. Uzun süredir beklenen pazar yeri için sokak gösterilerek geçtiğimiz pazar günü ilk pazar kuruldu. Ahmet Ataç'da sanki kapalı pazar yeri yapmış gibi alana giderek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Neredeyse her girdiği seçimde vaatler verip bunları yerine getirmeden tekrar yeniden bazılarını tekrar söz vererek yeni vaatler sunan Ahmet Ataç, tüm bu olumsuzluklara rağmen seçilmenin rahatlığı ile 5. dönemde de aynı yöntemlerle yoluna devam ediyor. 2024 yılında kapalı pazarı hak eden vatandaşlar ise yeni bir sokak pazarına kavuşmuş olmakla mutlu olmak durumunda bırakılıyorlar. 

Yıllardır Eskişehirlilere cadde üzerinde otopark için para toplamayı otopark hizmeti vermek kabul eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gibi Tepebaşı Belediyesi de sokakta pazar kurulmasına izin vermeyi hizmet olarak kabul etmeye devam ediyor. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabında paylaşım yapan Ahmet Ataç. şu ifadeleleri kullandı.  

Yaşamkent Mahallemizdeki pazar yerimiz bugün hizmete başladı.

Sabah saatlerinde Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Yeşil Sakarya Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Pazarlama Kooperatifi Başkanı Süleyman Buluşan, Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Pazarlama Kooperatifi Başkanı Yıldıran Kılıç, Yıldırım Çiftliği Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Pazarlama Kooperatifi Başkanı Murat Çavuş ve mahalle muhtarımız Barış Sarıoğlu'yla ziyaret ederek hemşehrilerimizle selamlaştık, sohbet ettik. Mahallemize ve pazarcı esnafımıza hayırlı ve bereketli olsun.

 

 

Kapalı pazar açmışcasanı 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024