Odunpazarı Belediyesi Otomobil Yarışları Pisti yapacak.. - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Odunpazarı Belediyesi Otomobil Yarışları Pisti yapacak..

Odunpazarı Belediyesi Otomobil Yarışları Pisti yapacak..
Yayınlama: 15 Mart 2024 Cuma - 4.179
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) iş birliğiyle Kıravdan Mahallesi’ne Türkiye’de örneği olmayan bir Otomobil Yarışları Pisti yapacak.

Otomobil Yarışları Pisti için Başkan Kurt’un makamında TOSFED ile protokol imzalandı. Protokol törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TOSFED Başkan Yardımcısı Onur Sürmeli ve TOSFED Genel Sekreteri Serhan Acar katıldı.

ESKİŞEHİR'İN İÇ TURİZMİNE DE DIŞ TURİZMİNE DE KATKISI OLACAK 

Protokol töreninde konuşan Başkan Kurt, bu protokolle Eskişehir'de yapacakları Otomobil Yarışları Pistinin hayata geçirilmesinin ilk adımını attıklarını söyledi. Eskişehirli yarış severlere, sporseverlere hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Kurt, “Bu konuda bize destek olan Onur Sürmeli'ye ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı ve Genel Sekreterine çok teşekkür ediyorum. Eskişehir'in iç turizmine de, dış turizmine de katkısı olacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BİZE BU KONUDA YARDIMCI OLAN KAZIM KURT’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

TOSFED olarak böyle bir hayalleri olduğunu belirten Onur Sürmeli, “Bir Eskişehirli olarak kendi memleketimde olsun istedim. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a bu projeyi anlattık. Bu uluslararası bir proje. Şu an Türkiye Cumhuriyeti'nde uluslararası boyutta uluslararası yarışların yapılacağı hiçbir pist yok. Bunu da Eskişehir'e Başkanımız Kazım Kurt’un önderliğinde kazandırmış olduk. Sadece bir yarış pisti olarak görmemek lazım. İleri eğitim sürüşü kursları, güvenli sürüş kursları verilecek. Bisikletçi arkadaşlardan bir talep geldi, pistin kullanılmadığı zaman onlar da kullanabilirler. Çok yönlü bir yarış pisti olacak. Yarış olduğu zaman örneğin bir drag yarışı olduğu zaman, mesela Konya'da yapılıyor, 25 bin seyirci geliyor. Bunlardan bir kısmı Eskişehir'de kalacak. Eskişehir'deki işletmelerin dolu olmasını sağlayacak. Zaten dolu, ama daha da dolu olacak. Bize bu konuda yardımcı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇOK MUTLU VE ÇOK GURURLUYUZ”

Otomobil sporları açısından tarihi bir gün olduğunu kaydeden Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Acar, emsali olmayan bir tesisin ilk imzasını attıklarına dikkat çekti. Acar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu pist ile bizim sporumuz da  gelişecek. Eskişehir'den otomobil sporlarında çıkan çok sayıda Şampiyon sporcumuz var. Yeni şampiyonlar, buradan başlayarak yetişecek. Bu tesis, Eskişehir'de 365 gün boyunca kullanılan burada hem halka hem de kamuya hizmet eden, değer yaratan, ekonomisini yaratan ve döndüren bir yaşam alanı aslında. Otomobil yarışları tabii ki burada yapılacak, tabii ki binlerle ölçülen seyircileri burada göreceğiz. Bizim sporumuz, spor turizmimiz açısından da çok kıymetli, çünkü yarışan sporcu sayısından çok daha fazla çalışan mekaniker, mühendis, teknik ekipler, gazeteciler olacak. Bizim bir yarışımızda örneğin buradaki Eskişehir Rallisi gibi 300, 400 kişi sadece görev yapıyor. Dolayısıyla burada devamlı bir cazibe merkezi yaratılacak. Pist gerçekleştiği andan itibaren buraya uluslararası yarışları getirmek bizim de hayalimiz. Yani Avrupa Şampiyonası'nın çeşitli branşlarda bazı ayaklarını burada yapmak. Dolayısıyla ülkemiz adına da çok kıymetli bir imza atmış vaziyetteyiz. Bu projeye inanan ve bir şekilde yola çıkması için de hakikaten bir önderlik yapan Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a federasyon adına şükranlarımızı sunuyoruz. Hem Türk sporuna hem de Eskişehir halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bu pist hayata geçtiği andan itibaren gerçekten otomobil sporlarında çok kıymetli bir yeri olan Eskişehir’e değer katacak kıymetli bir tesis haline gelecek. Onun için de çok mutlu, çok gururluyuz. Başkanımıza bir kez daha bize inandığı ve bu sporun gelişmesi için çok kıymetli bir adım attığı için teşekkür ederiz.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024