Düne güven derken şaka yapmıyorlarmış.. Seçimkondu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Düne güven derken şaka yapmıyorlarmış.. Seçimkondu

Düne güven derken şaka yapmıyorlarmış.. Seçimkondu
Yayınlama: 13 Mart 2024 Çarşamba - 4.475
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin adı geçtiğimiz dönem pek çok skandal konu ile Türkiye gündemine geldi. Damacana skandalı, kayıp araçlar, egzos muayenesi skandalı, kaçak villa skandalı. Peş peşe patlayan skandallardan en önemlsi belki de vatandaşı denetleyecek olan kurumun başındaki Yılmaz Büyükerşen'in eşinin sahip olduğu tarla üzerine kaçak villa yaptığı olaydı. Olay tarla üzerine kaçak olarak imarda vasfı tarla olarak geçen alana yapılan Villa için imar barışında yaarlanmak için yapılan başvuru ile ortaya çıktı. İmar barışında yararlanmak için 2019 da yapılan villa için 2017 yılında yapılmış gibi yapılan başvuru uydu görüntüleri ile tespit edilince patlak vermiş ve uzun süre Eskişehir ve Türkiye gündeminde kalmıştı.

Bir çok gelişmiş ülkede böyle bir olayın patlak vermesinden sonra yaşanacaklar ortadayken Eskieşhir de kaçak villa kurtarılmak için her türlü imkan kullanıldı ve Tepebaşı bölgesinde giren kaçak villa için Tepebaşı Belediyesi tarafından 40 bin lira gibi bir ceza kesilerek olay kapatıldı. Ceza kesildiği sırada bile hala tarla vasfında görünen arazi ile ilgili vatandaşlar "biz böyle birşey yapsaydık neler olurdu" yorumları yaptılar.

Eskişehir'de imar kurallarının bunları düzenleyip denetlemesi gereken kurumlarca çiğnenmesi ilk olay değil. Kamuoyuna yansıyan Odunpazarı Belediyesinin uygulamalarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ceza kesmişti. Birinci olan Emko sanayi sitesinde park alanına yapılan Güvercin Köy projesi için kesildi. İkinci olay da Odunpazarı Belediyesinin nikah salonu olarak kullandığı binadaki imar dışı uygulamalardı.  

Düne Güven derken, bunlar da mı devam edecek

CHP Nüyükşehir Adayı Ayşe Ünlüce'nin seçim sloganı Düne Güven diye başlıyor. Açılan bir seçim ofisinin kaldırımı işgal ederek yapılması da dünde kalan keyfi uygulamaları hatırlattı.

 

 

Pınar Hanımın sorduğu isimlerden hangisi uyar bu duruma sizce?

Gecekondu/seçimkondu/bürokondu/kaldırımkondu



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024