Her seçim elma şekerine dönen tramvay sözlerine yenileri eklenmeye devam ediyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Her seçim elma şekerine dönen tramvay sözlerine yenileri eklenmeye devam ediyor

Her seçim elma şekerine dönen tramvay sözlerine yenileri eklenmeye devam ediyor
Yayınlama: 12 Mart 2024 Salı - 5.332
A+
A-

Eskişehir'de dile getirilen pek çok sorun ve sıkıntı için düne kadar yok böyle sorunlar demeyi bırakıp yeni vaatler vermeye başladılar. 

Eskişehirlilerin alıştın olduğu vaatlerin başında ise tramvay vaatleri geliyor. Her dönem her mahalleye her sokağa geleceğine kadar sözlerin merkezinde olan tramvay yine seçim takvimi yaklaştıkça ve anket sonuçları açıklanmaya başladıkca daha çok sözler de duyucağız gibi görünüyor. 

5 Yıl önce Şeker Fabrikasının önünden götürülen ancak geçen sürede faaliyete alınmayan tramvay hattı ve durakları adeta çürümeye terk edilmiş durumda.  Kullanılmayan atıl hatta yatırılan milyonlarca liralık malzemeler kaderine terk edilmiş durumda. Bunun yanında kullanmılmadığı halde yapılan tramvay hattı nedeniyle daralan yol da trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor. Zaman zaman kazalara da neden olan bu çalışma için vatandaşlar calıştırılmayacaksa sökünde trafik en azından normal çalışsın yorumlarını yapıyorlar. 

Yapılmasının üzerinden çok kısa süre geçmesine rağmen vizyon projesi olarak düşünülen tramvay projesi eksikleri nedeniyle ciddi bir çok sorunu da beraberinde getirdi. Böylesine modern, çevreci, ekonomik bir ulaşım sisteminin Eskişehir'deki yerel yönetiminin "Ben Yaptım Oldu" anlayışı ile hayata geçirmesi ile kaçınılmaz hatalar sorunları da beraberinde getirdi. İlk kez yapılması sürecinde dönemin  Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı görevinde bulunan Erman Gölet'in uyarılarda bulunmuş ve projenin eksiklerini dile getirmişti. Ancak o zaman kendisinin uyarıları da dikkate alınmadı. 

En son Şeker Fabrikasının önünde yapılan yol içinde yolun arka taraftan yapılması için gelen yoğun taleplere kulak tıkanmış ve ısrarla buraya yapılmıştı. 5 yıldır boş duran hattın akıbetinin ne olacağı hala bilinmiyor. 

Yine müjdeler veriliyor 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile birlikte Samsunlular Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Ünlüce, Eskişehir'e tramvay hatları yatırımıyla ilgili müjdeler verdi.

Tramvay hatlarına yenilerinin ekleneceği müjdesini veren Ayşe Ünlüce, “Vatandaşlarımız kendi mahallelerine tramvay hattı gelsin istiyorlar. Ulaşımda büyük kolaylık sağlayan tramvay hatlarımızla kentin dört bir yanına ulaşımı kolaylaştırdık. Önümüzdeki 5 yıl içinde ilk önceliğimiz Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafına yeni bir hat eklemek. Tramvay hatlarına yenilerini ekleyerek daha da çoğaltmak istiyoruz. Yeni Eskartplus ile hayatı kolaylaştıracak, Abonman Kart ile sınırsız kent içi ulaşım kullanımı sağlayacağız” dedi. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024