Mevsimlik işçiler isyanda: "İnsanlar aç diyorlar, bizi aç bırakıyorlar" - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Mevsimlik işçiler isyanda: "İnsanlar aç diyorlar, bizi aç bırakıyorlar"

Mevsimlik işçiler isyanda: "İnsanlar aç diyorlar, bizi aç bırakıyorlar"
Yayınlama: 11 Mart 2024 Pazartesi - 4.776
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yıllar önce sayısı 300 olan mevsimlik işçiler, iş şartları nedeniyle artık 63 kişi kaldı. Onlar ise kendilerine verilen sözlere tepki gösteriyorlar. 10-11 ay bizi çalıştırabilecekken, 7 ay çalıştırıyorlar diye isyan eden işçiler iş başlangıç süreleri 1 Nisan olmasına rağmen bu yıl seçim var diye erken iş başı yaptırdıklarına dikkat çekerek neden bizi 10 ay 11 ay çalıştırmayıp da açlığa mahkum ediyorlar diye soruyorlar.

Koskoca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işçisine bile sahip çıkamıyor

Bizim üstümüze dışarıdan 12 aylık işçi aldılar, bizleri almadılar. Adaletten bahsedenler 8-10 yıldır 7 aylık çalışanlar varken neden başkalarını 12 aylık aldılar. ilk öncelik bizimdi, dalga geçer gibi bir sürü elaman alındı. Neden mağdur ediliyoruz diye isyan eden mevsinlik işçi bugüne kadar kimsenin kendilerine açıklama gereği yapmadığını vurguladı.

Seçim var diye daha erken iş başı yaptırıldılar

Bize ulaşan bilgilere göre ! nisanda iş başı yapmaları gerekirken bu yıl seçim var diye şimdiden iş başı yaptırıldılar ve yine 7 ay çalıştırılacaklar. Belirlenen tarihten erken işe çağrılabiliyorlarsa neden bekledikleri gibi 10-11 ay çalıştırılamıyorlar? Ya da neden daimi olarak çalıştırılamıyorlar.

Sürekli seçimlerde yoksulluk edebiyatı yapan CHP'li adaylar bu  mevsimlik çalışanları neden açlığa mahkum etmeye devam ediyorlar?

Arşivden bulduğumuz fotolardan birinde de gördüğünüz gibi kamyon kasasında taşınacak kadar değersiz mi çalışanlarınız? 7 ay işlerinizi gördürüp emeklerini kullandığınız bu insanlar 5 ay boyunca ne yapıyorlar diye yıllardır düşünen sorgulayan çıkmadı mı aranızdan?

Çok kuralcı iseniz bu insanları 1 ay erken neden iş başı yaptrdınız? Bu gibi bir sürü soru akıllara geliyor. Medya merkezimi ziyaret ederek sıkıtılarını ifade eden mevsimlik işçiden yazılı olarak da bize sıkıntıları özetlemesini istedik. 

Haklı ekmek mücadelesini şu sözlerle ifade etti: 

Selamın aleyküm ben Eskişehir büyükşehir belediyesinde çalışıyorum 7 aylık mevsimlik işçi olarak ve benim gibi toplamda 63 kişiye yakın insan var ve belediye bizi yıllardan beri mevsimlik olarak çalıştırıyor kanun hükmünde kararname geldi 5 sene önce ve bizi ne olduğunu bilmediğimiz şeylere imza attık o zamanlarda 300 kişi falan vardı bu sene sadece 63 kişi kaldık çoğu kızdı ve işi bıraktı normalde sezon başı Nisan 1 ama seçim var diye bizi erken çağırdılar ve yine 7 aylık mevsimlik işçi olarak aldılar bizi neden bu şekilde mevsimlik çalıştırıyorsunuz dediğimizde bizlik birşey yok devletle alakalı diyorlar devletle suç atıyorlar aslında belediyenin insafına kaldık istese bizi 10 ay 11 çalıştırabilir biz şuan da çok mağduruz insanlar aç diyorlar ama aç bırakan kim bizi magdur edenler kim koskoca Eskişehir büyükşehir belediyesi işçisine bile sahip çıkamıyor Bizim üstümüze dışarıdan 12 aylık işçi aldılar bu hak Bizimdi 8 10 seneden beri 7 aylık çalışan işçiler var biz sadece hakkımız olanı istiyoruz nerede adaletten bahsedenler insanların çoğu gariban korkuyorlar kimsenin sesi çıkmıyor ama benim kimseden korkum yok Allah'tan başka  ben her yerde konusurum bu işe bir çare bulsunlar insanlar çok mağdur kimse bize sahip çıkmıyor 1 kişi bile açıklama yapmadı günah degilmi biz anlimizin terini yiyoruz kimse bize bedeva para verdiği yok dalga geçer gibi bir sürü elaman alındı ilk öncelik Bizimdi neden mağdur ediliyoruz



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024