Özkan Alp: Odunpazarı’na teleferik yapacağım - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Özkan Alp: Odunpazarı’na teleferik yapacağım

Özkan Alp: Odunpazarı’na teleferik yapacağım
Yayınlama: 4 Mart 2024 Pazartesi - 4.586
A+
A-

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte tarihi Odunpazarı bölgesinde vatandaşlarla buluştu.

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, her gün birçok farklı mahallede ve merkezde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Odunpazarı’nda sokak sokak, mahalle mahalle seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Alp, tarihi Odunpazarı bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Bölgenin birçok ihtiyacı olduğu belirten Alp, “Tarihi Odunpazarı bölgesi, şehrimizde turizm açısından en önemli alanlardan biri. Bu alanı gelen turlar ve turistler açısından rahat ulaşılabilir hale getirmek için otopark alanlarına ihtiyaç var. Ulaşım seçeneklerini geliştirmek gerekiyor. Odunpazarı merkezinden Çankaya’ya hem ulaşımı sağlayacak hem de turizm anlamında Eskişehir’e ve Odunpazarı’na değer katacak Teleferik projemiz var. Bölgeye farklı bir alternatif oluşturacak. Odunpazarı ve Çankaya’yı ulaşım anlamında birbirine bağlayacak ve kuş bakışı Eskişehir’i görmek isteyenlerin tercih edeceği çok amaçlı bir proje olacak. Ülkemizin birçok marka şehrinde teleferik örnekleri var. Odunpazarı’da teleferik projesi için çok uygun bir alan. 31 Mart’tan sonra hemen çalışmaya başlayacak ve projelerimizi hayata geçireceğiz.” dedi.

Tarihi Odunpazarı bölgesinin kalkınması ve turizm bölgesi haline gelmesinde emekleri olan ve Burhan Sakallı döneminde başkan yardımcılığı yapmış Mehmet Kepez ve Süleyman Ekşi’de Özkan Alp’e ziyaretler sırasında eşlik etti. Mehmet Kepez ve Süleyman Ekşi, Özkan Alp’in Belediye Meclis Üyesi aday listesinde yer alıyor.

Burhan Sakallı da yapmak istemişti Büyükşehir Belediyesi Engelledi

İlk kez Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından gündeme getirilen teleferik projesi Büyükşehir Belediyesine takılarak rafa kaldırılmıştı. Tarihi Odunpazarı Projesinde de benzer zorluklar yaşayan Odunpazarı Belediyesi Büyükşehir Belediyesinin engellemeleri o dönem bakanlıklar aracılığı ile uzun uğraşlar sonunda aşabilmişti. 

Büyükşehir Belediyesi sonra kendisi müjde olarak duyurdu ama yapmadı

Odunpazarı belediyesinin projeyi hayata geçirmesine engel olan Büyükşehir Belediyesi daha sonra kendisi teleferik yapacağı müjdesini duyurdu. Ancak 2016 sonunda bitecek diye duyurdukları proje geçen yıllar içinde tekrar gündeme getirilmedi.

Eskişehir de 2015'te teleferik projesi Büyükşehir Meclisi'nden geçmişti

Afyonkarahisar'da gerçekleşecek olan teleferik projesi Eskişehir'de de uzun süredir beklenen teleferik projesini akıllara getirdi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in son seçimler öncesi açıkladığı projeleri arasında yer alan teleferik projesi ile ilgili karar 2015 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilmişti.

(Aynı dönemde Eskişehirin ihtiyacını karşılayamaz hale gelen tramvay için ek vagon eklenerek tramvayların uzatılacağı da duyurulmuştu)

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında belediyenin "Bizim Şehir" bülteninde teleferik projesini "Şehir içi ulaşımda fark yaratıyoruz - Ulaşıma çağdaş çözüm" başlıklı yazıyla ve yukarıdaki görsellerle duyurmuştu

Büyükerşen, "2016 sonunda açmayı planlıyoruz" demişti ama...

Yılmaz Büyükerşen, 2015 yılında yaptığı açıklamalarda, Çankaya Mahallesi ve Odunpazarı arasında 2 bin 100 metre mesafeyle kurulacak olan teleferik sisteminni 2016 yılında açılacağını duyurmuştu. Yılmaz Büyükerşen, 2015'teki açıklamasında teleferik projesi ile Eskişehir'de toplu ulaşıma yeni bir halka ekleneceğini söyleyerek, "Tarihi bir bölge olan Odunpazarın'da ulaşım sorunlarını çözmek için dar sokakları genişletmemiz söz konusu değil. Ancak teleferikle sorunu çözebileceğiz. Biletlendirme standart tarife üzerinden Eskart ile yapılacak. 2 durak arası mesafe 6 dakika olacak. Saatlik 2 bin 500 yolcu kapasitesine sahip sistemde 8 kişilik 36 vagon sürekli çalışacak. Yaklaşık 7 milyon euro maliyete sahip projede, hatları germek için 14 direk dikilecek. Projenin 2016 sonunda işletmeye alınmasını planlıyoruz. Turizme büyük katkı sağlayacağız" demişti.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024